Hoe ontwikkel je eigenlijk veerkracht? Veerkracht kan je omschrijven als het vermogen van mensen om zich te herstellen na een probleem of een moeilijkheid. Veerkrachtige kinderen zetten door en zijn in staat om telkens weer de sterke kanten in te zetten om problemen op te lossen. Kinderen met veerkracht zijn doorgaans in staat grip te hebben op nare gevoelens die ontstaan bij tegenslag. Veerkracht is niet bijzonders en ieder kind kan het ontwikkelen.
Kan je veerkracht aanleren?
Veerkracht kan je aanleren en trainen. Het gaat er dus om dat je kinderen leert terug te veren bij een stootje en doorzet als het moeilijk is. Oplossingen van kinderen zoals mopperen, mokken, zeuren, opgeven en de schuld bij een ander leggen werken misschien even. Helaas levert het geen grip op. Tegenslag hoort, helaas bij de wereld zoals die is. Natuurlijk wil jij je kind behoeden tegen pijn, teleurstelling, verdriet en andere narigheid. Echter het is een illusie dat je kinderen hiervoor kan behouden. Het is dus ontzettend belangrijk dat kinderen veerkracht ontwikkelen. Veerkrachtige kinderen zijn in staat om sterke kanten zoals zelfvertrouwen, zelfinzicht, zelfrespect en zelfstandigheid in te zetten. Met deze sterke kanten zijn ze in staat om steeds meer dagelijkse problemen zelf op te lossen. Tijdens integratieve kindercoaching leren kinderen grip krijgen zodat ze deze nare gevoelens kunnen hanteren.
Hoe is het eigenlijk met het met het zelfvertrouwen van jouw kind? Ontdek wat in één oogopslag wat je vandaag kan doen om het zelfbeeld van je kind te versterken.
Klik hier download de gratis checklist zelfbeeld