``` ```

Ontdek hoe je met spel en verbeelding toegang krijg tot de binnenwereld van kinderen

ik ga voor het binnenstebuiten jaarlidmaatschap professionals

Met spel geweldige resultaten behalen met kinderen die moeilijk praten 

Je bent professional en je begeleid kinderen van 4 tot 12 jaar die hulp nodig hebben en je weet dat praten niet de weg is naar succesvolle hulp. JIJ hebt regelmatig te maken met kinderen die willen bewegen, spelen en ervaren. Telkens merk je dat kinderen de stap naar jouw aanpak nog niet zetten. Je ziet de problemen van kinderen die doordat er iets dwars zit in de binnenwereld extreem boos doen, weinig zelfvertrouwen laten zien, gevoelig of overprikkeld zijn, geen aansluiting hebben met leeftijdsgenoten of ervaringen hebben die traumatische doorwerken. Regelmatig weet je het niet voor dit kind en deze ouders. Je hebt inspiratie, handvatten, sparren, steun nodig zodat je voor dit kind en ouder een geweldig traject neerzet. 

Binnenstebuiten<br />
Kinderpsycholoog<br />
Sander Kooijman<br />
Jeugd- en Kinderpraktijk Rota<br />
Kindercoach<br />
Kinderpsycholoog<br />
Amersfoort<br />
Boos<br />
Zelfvertrouwen<br />
Ouderschap<br />
Oefeningen<br />
professionals<br />
Jeugdzorg

Stop met praten, ga spelen

Gaat het nu om jonge kinderen, kinderen met kenmerken ADHD, Autisme, TOS of hooggevoelige kinderen of kinderen met LVB of andere leerproblemen. Het zijn de kinderen die niet uit de voeten kunnen met talige methoden hoe goed ze ook ontwikkeld zijn.

Het juist de niet talige kinderen die aan kloppen bij ons professionals en wij kunnen ons vaak niet voldoende beweging naar het kind. Het gevolg is dat de begeleiding of therapie niet aansluit op het kind.

We kunnen niet wachten tot de kinderen bewegen naar onze volwassentaal wij hebben een stap naar het kind te zetten. Gebruik voor de grap eens een handpop. De eerste stap naar het kind heb je gezet.

kinderpsycholoog-Amersfoort-boos-zelfvertrouwen-angst

Wanneer moeilijk gedrag een roep om hulp is

Met Binnenstebuiten krijg toegang tot alle ouder en kind programma’s die je stap voor stap laten zien hoe je ouder en kind kan de sociale aansluiting te verbeteren, heftige boosheid te begrijpen en op te lossen, kinderen en ouder grip te geven op het scherm en samen te bouwen aan zelfvertrouwen.  Naast de ouder en kind programma’s krijg je toegang tot de toolbox boos en zelfvertrouwen en het sta sterker programma. Deze programma’s zijn gericht op professionals om de tools in een traject met een kind toe te passen.

 

 

Kinderen sterker maken door ze vaardigheden te leren

De kracht van de binnestebuitenmethode zit in het helpen van kinderen met het oplossen van het gevoel dat dwars zit en tegelijk vaardigheden van kinderen versterken. Telkens is er een parallelproces met de ouders. Ondanks alle liefdevolle bedoelingen houden kinderen en ouders elkaar soms vast in een fase. De binnstebuienmethode reikt zowel het kind als de ouder handvatten aan om te groeien.

Ontdek de schatkist aan programma’s met Binnenstebuiten

Met Binnenstebuiten krijg toegang tot alle ouder en kind programma’s die je stap voor stap laten zien hoe je ouder en kind kan de sociale aansluiting te verbeteren, heftige boosheid te begrijpen en op te lossen, kinderen en ouder grip te geven op het scherm en samen te bouwen aan zelfvertrouwen.  Naast de ouder en kind programma’s krijg je toegang tot de toolbox boos en zelfvertrouwen en het sta sterker programma. Deze programma’s zijn gericht op professionals om de tools in een traject met een kind toe te passen.

 

De kant en klaar programma': Bouwen aan zelfvertrouwen, De kunst van boos zijn, Grip op schermen, vriendschapprogramma, interactief werkboek, Sta sterk in de wereld, Praten met kinderen over gevoelen, De toolkit boos staan direct voor je klaar

De creatiekracht van Sander Kooijman 

Ik ben Sander Kooijman, ervaren kinderpsycholoog, en ik heb meer dan 22 jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening. Mijn carrière begon als schoolmaatschappelijk werker en groeide later uit tot gedragsdeskundige. Toen ik zelf (pleeg)ouder werd, besloot ik mijn passie voor kinderpsychologie te combineren met het schoolmaatschappelijk werk, wat leidde tot mijn eigen Kinderpsycholoog Praktijk in Amersfoort.

Mijn missie is helder: ik wil kwetsbare kinderen helpen om sterker te worden in deze wereld. Vanaf mijn 20e ben ik bezig met het ontwikkelen van materialen die specifiek zijn afgestemd op de kinderen die ik begeleid. Binnenstebuiten is mijn levenswerk.

Het fundament van mijn online programma’s is mijn diepgaande kennis en praktische ervaring. Het materiaal is zo krachtig omdat het is gevalideerd en verfijnd door de input van kinderen en ouders. Het is niet alleen praktisch, maar ook flexibel, zodat zowel ouders als professionals het direct kunnen toepassen op hun eigen unieke manier om kinderen te begeleiden. Met Binnenstebuiten geef ik jou de tools om het verschil te maken in het leven van kinderen.

 

 

Binnenstebuiten Lidmaatschap

 

Met het Binnenstebuiten Lidmaatschap krijg je toegang tot een schat aan programma’s en materialen die speciaal zijn ontworpen om de binnenwereld van kinderen te begrijpen en te ondersteunen.  Dit omvat Binnenstebuiten:

 • Kant-en-klare Programma’s: Je krijgt directe toegang tot gebruiksklare programma’s die zijn ontwikkeld om kinderen van 4 tot 12 jaar te helpen.

 • Inspirerende Werkwijze: Profiteer van mijn inspirerende werkwijze, gebaseerd op jarenlange ervaring en expertise in de jeugdhulpverlening.

 • Handvatten om ouder mee te nemen: Telkens krijg je handvatten om ouder mee te nemen in het traject.

 • Community: Een besloten community van professionals met wie je kan sparren

 • Diverse Programma’s: Ontdek programma’s over uiteenlopende onderwerpen, zoals boosheid, zelfvertrouwen, vriendschap, schermgebruik, emoties, assertiviteit, prikkelverwerking en faalangst.

 • Aanpasbare Materialen: Gebruik de aangeboden materialen op maat en pas ze eenvoudig aan voor je eigen programma’s voor ouders en kinderen.

 • Mastermindsessies: nieuw is dat er een aantal online mastermindsessies komen waarin we o.a. de ervaringen met de toolboxen uitwisselen. Hierdoor kunnen we leren van elkaars ervaringen.

 

Binnenstebuiten Lidmaatschap – Een Exclusieve Kans

 

Ben jij een gepassioneerde professional en merk je dat je eigen methodes vaak niet voldoende aansluiten om het kind dat voor je staat.

Je wilt aansluiten bij de taal van het kind door middel van spel en verbeelding.

Je weet dat spel een geweldige manier is om sociaal-emotionele vaardigheden bij kinderen te versterken

Ondertussen volg je me al een tijdjes en word je telkens geïnspireerd door mijn laagdrempelige en creatieve manier van werken met kinderen.

Dan wil je nu instappen in Binnenstebuiten.

De pilotfase heeft opgeleverd dat ik een nieuwe academie aan het bouwen bent met nog meer toepassingen.

Doe nu mee en je krijgt dan toegang tot zowel de nieuwe als de oude academie en alles wat nieuw gemaakt wordt.

 

Wil jij ook zo’n toffe ervaring

Ik heb de Online tiendaagse challenge “praten met kinderen over gevoelens” gevolgd. Erg leuk en leerzaam! Gewoon concrete voorbeelden en met praktische oefeningen, waar je gewoon meteen mee aan de slag kan. Omdat Sander niet een “gelikte video” heeft willen maken maar gewoon vanuit z’n ervaring (lees: hart) spreekt komt het heel goed over en kan je het goed plaatsen. Dankjewel Sander, voor deze mooie en in ieder geval voor mij zeer waardevolle challenge !

Miranda Bijlsma

Ouder en professional

Sander is zeer deskundig en weet door goed te luisteren de juiste vragen te stellen en snel te schakelen en mee te denken in concrete oplossingen. Hij werkt graag op maat, waardoor instellingen en ouders het gevoel hebben echt gehoord te worden. Zijn oplossingen zijn effectief en gedragsveranderingen bij kinderen snel waarneembaar.

Wouter Siebers

Ouder en Expertis Onderwijsadviseurs, De Gedragsfabriek, leraar en leidinggevende PO

De online training Bouwen aan Zelfvertrouwen is een leuke en krachtige manier om kinderen te ondersteunen in het opbouwen van een positief zelfbeeld. De combinatie van filmpjes , opdrachten en achtergrondinformatie maken het heel compleet en duidelijk. Zowel ouder als kind worden op een uitdagende manier gestimuleerd om aan de slag te gaan.

Nancy Achterhof

Ouder en schoolmaatschappelijk werker

Dit krijg je allemaal met het Binnenstebuitenlidmaatschap

Toegang tot alle geweldige online programma’s

Met Binnenstebuiten krijg je toegang tot alle fantastische programma’s die ik heb gemaakt. Hieronder vind je een lijst van de beschikbare programma’s:

 • Bouwen aan zelfvertrouwen
 • Grip op schermen
 • Bouwen aan vriendschap
 • De kunst van boos zijn
 • Sta sterk in de wereld
 • Sta sterk onder druk
 • Het interactieve werkboek
 • Toolbox boos 

 

binnenstebuiten lidmaatschap Sander Kooijman Kinderpsycholoog Amersfoort

Toegang tot alles wat komen gaat

Naast de bestaande online programma’s neem je direct deel aan alle nieuwe online programma’s en uitdagingen.

De materialen van Binnenstebuiten worden regelmatig uitgebreid op basis van de ervaringen van onze professionals, ouders en de kinderen.

De Rota Academie wordt steeds vollediger, waardoor we samen kwetsbare kinderen steeds beter kunnen ondersteunen.

binnenstebuiten lidmaatschap Sander Kooijman Kinderpsycholoog Amersfoort

Materialen voor jouw eigen trajecten

Je hebt de vrijheid om alle materialen te gebruiken in jouw eigen trajecten met ouders en kinderen. Je kunt deze materialen op jouw eigen manier aanpassen, zodat ze perfect passen binnen jouw werkgebied. Bijvoorbeeld, je kunt ouders een e-book aanbieden, samen met een ouder een video bekijken, of de oefening gebruiken met het kind dat je begeleidt.

 

binnenstebuiten lidmaatschap<br />
Sander Kooijman Kinderpsycholoog Amersfoort

Sander bereikt zoveel ouders en kinderen en sluit telkens aan bij kinderen die moeilijk praten over gevoelens

Ik heb Sander leren kennen als een betrokken professional. Sander geeft ouders het gevoel dat er naar ze wordt geluisterd. Ouders kunnen met tips en adviezen weer verder en kinderen voelen zich veilig en op hun gemak in de contacten. 

 

 

Saskia van Alphen

Intern begeleider van RKBS de Paradijsvogel

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze programma’s iedereen aan!

Jessica Vrolijk

Ouder en professional

“Kinderen zijn deskundig over zichzelf, zij weten ergens van binnen precies wat nodig is”

Sander Kooijman

Sander Kooijman<br />
Kinderspycholoog

Ben jij klaar voor een Geweldige stap naar groei en ontwikkeling? Voel jij een volle JA om deel te nemen? 

Boek dan nu je Binnenstebuiten Call!

Kan ik de programma's in mijn eigen trajecten gebruiken en de materialen delen met ouders

Met het lidmaatschap heb je onbeperkte toegang. Je mag alle materialen gebruiken in jouw eigen trajecten. De e-books kun je bijvoorbeeld aan de ouders geven, zodat zij die stap gemakkelijk kunnen zetten. Je kunt samen een video bekijken. Maar je kunt ook een oefening overnemen en die in je eigen bewoordingen uitvoeren. Kortom, de materialen zijn bedoeld om samen te gebruiken.

Waar kan ik terecht met vragen?

Wat als ik ergens vastloop? Als je tegen problemen aanloopt, kun je me eenvoudig per e-mail bereiken. De Academie is gebruiksvriendelijk en zo opgezet dat je er gemakkelijk mee kunt werken, zelfs als je niet zo handig bent met computers. Als je ergens tegenaan loopt, help ik je met de technische aspecten. Bovendien wordt de Academie regelmatig bijgewerkt.

 

Hoe kan je het lidmaatschap opzeggen?

Je kunt het lidmaatschap heel gemakkelijk opzeggen door een e-mail te sturen naar info@jeugdenkinderpraktijkrota.nl.  Je kunt een wijziging doorgeven een maand voor het nieuwe termijn

Welke mogelijkheden zijn er tot mastermind en intervisie?

Deze vraag krijg ik regelmatig, en ik ben bezig met het opzetten van zowel een mastermind voor ouders als voor professionals. Deze mogelijkheden zijn momenteel nog niet beschikbaar in Binnenstebuiten, maar ze zijn wel in ontwikkeling. Op dit moment kun je deelnemen aan masterclasses. Er worden regelmatig nieuwe masterclasses georganiseerd.

Is binnenstebuiten voor ouders en gastouders?

Alle programma’s zijn zo opgezet dat ouders ze kunnen volgen. Dat betekent dat er altijd een stapsgewijze aanpak is. Alles is geschreven in begrijpelijke taal en zeer praktisch. De oefeningen zijn getest met kinderen en ouders en kunnen worden uitgevoerd. Kortom, je kunt eruit halen wat voor jou en je kind handig is.

Kunnen meerdere teamleden toegang krijgen?

Met het lidmaatschap krijgt één gebruiker toegang tot de materialen. Als je behoefte hebt aan meerdere gebruikers, stuur dan een bericht naar info@jeugdenkinderpraktijkrota.nl.

```