Ontdek hoe je met spel en verbeelding toegang krijg tot de binnenwereld van kinderen

Ik ga voor het Binnenstebuiten lidmaatschap

Ondersteun Temperamentvolle of Uitdagende kinderen met het Binnenstebuiten lidmaatschap – 

Als ouder of professional begrijp je hoe belangrijk het is om temperamentvolle of uitdagende kinderen te begeleiden. Deze kinderen hebben vaak extra hulp en ondersteuning nodig om hun unieke uitdagingen aan te gaan. Het Binnenstebuiten Lidmaatschap is jouw houvast in deze reis naar groei en ontwikkeling. De programma’s bieden complete oplossingen om kinderen te helpen praten over hun gevoelens, hun zelfvertrouwen te vergroten, effectief met boosheid om te gaan, sociale verbindingen te versterken en schermgebruik te beheren. Telkens is er een duidelijke begeleiding en ondersteuning voor jou als ouder of professional, zodat je met vertrouwen directe een stap kan zetten en samen met je kind kan oefenen.

Ouder en kind, versterk de band

Het is van onschatbare waarde wanneer kinderen zonder terughoudendheid hun gevoelens en gedachten kunnen uiten. Als ouder wil je niets liever dan er 100% zijn voor je kind, klaar om te steunen en te begrijpen. Echter, heftige woedeaanvallen en diepgewortelde angsten kunnen soms een barrière vormen, waardoor je je machteloos voelt en het gevoel hebt dat je tegenover je kind staat in plaats van ernaast.

Je bent vastbesloten om dit patroon te doorbreken, om de sleutel te vinden die voor verbinding zorgt. Die sleutel is samenwerking. Jij weet dat wanneer ouder en kind samen aan de slag gaan, praten over belangrijke thema’s, oefenen en elkaar ondersteunen, er iets magisch gebeurt. Ouders en kinderen groeien naar elkaar toe en creëren een steeds diepere wederzijdse band en begrip. Het Binnenstebuiten Lidmaatschap is de plek waar dit magische proces begint.

kinderpsycholoog-Amersfoort-boos-zelfvertrouwen-angst

Wanneer moeilijk gedrag een roep om hulp is

Kinderen hebben hun eigen manieren om te communiceren, zelfs als ze moeilijk gedrag vertonen. Extreem boos gedrag of verontrustende uitspraken kunnen als een alarmsignaal fungeren, een duidelijke boodschap van je kind dat er iets aan de hand is. Het vrolijke, gelukkige kind dat eens straalde van rust en vreugde lijkt nu onbereikbaar. Het is verontrustend, dat begrijpen we.

Kinderen zijn meesters in het vragen om aandacht, en hun gedrag kan variëren van luidruchtige uitbarstingen tot stilzwijgend lijden, klagen over lichamelijke pijnen of het optrekken van een schild van boosheid. Dit gedrag dient als een beschermingsmechanisme, een manier om hun innerlijke pijn te beheersen. Het is aan ons, als ouders en professionals, om deze signalen te herkennen, te begrijpen en er effectief op te reageren. Je vraagt je af of je wel de juiste tools en begeleiding hebt om met dit uitdagende gedrag om te gaan. Het is begrijpelijk dat je bezorgd bent en misschien zelfs zo nu en dan twijfelt aan jezelf als ouder of professional. Met het Binnenstebuiten Lidmaatschap kan je jouw manier toetsen met het programma en zo weet je dat je op de goede weg zit.

 

Geef kinderen de woorden om te praten over gevoelens

Soms kunnen kinderen nog niet de juiste woorden vinden om hun gevoelens en gedachten te uiten. Maar maak je geen zorgen, we hebben een oplossing die de taal van kinderen begrijpt en gebruikt om je kind te helpen. Deze taal is er een van spel en verbeelding, een taal die we als volwassenen soms een beetje vergeten zijn.

Het goede nieuws is dat het leren van deze taal niet moeilijk is. Tijdens het spelen kun je eenvoudig toegang krijgen tot de diepere emoties en gedachten van kinderen. Samen maken we een reis naar de binnenwereld, waar je hun gevoelens kunt ontdekken en begrijpen. Deze benadering noem ik de “Binnenstebuiten Methode.”

Met de Binnenstebuiten Methode leer je op een natuurlijke en speelse manier om met kinderen te communiceren en hen te begeleiden. Het is een krachtig hulpmiddel om de band tussen ouder of professional en kind te versterken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ingewikkelde technieken. Ik neem je helemaal mee om je te helpen deze methode stap voor stap op jouw manier te gebruiken.

 

Ontdek de schatkist aan programma’s met Binnenstebuiten

Met Binnenstebuiten krijg je de sleutel tot een schat aan programma’s die ik met enthousiasme heb ontwikkeld. Mijn doel is om jou te inspireren en te laten zien hoe je met eenvoudige, praktische, en vooral leuke en uitdagende oefeningen kleine veranderingen kunt bewerkstelligen die een enorme impact hebben. Binnenstebuiten biedt verschillende programma’s, zodat je kunt focussen op het thema dat op dit moment het meest relevant is.

Elk programma is zorgvuldig opgebouwd en biedt een gestructureerde aanpak. Als je bijvoorbeeld wilt werken aan het zelfvertrouwen van je kind, kun je kiezen voor “Bouwen aan Zelfvertrouwen.” Gedurende vijf weken ga je samen met je kind aan de slag met de vijf bouwstenen voor een positief zelfbeeld. Als schermtijd een zorg wordt, biedt “Grip op Schermen” waardevolle inzichten en oplossingen. Voor meer verbinding is er “Praten over Gevoelens.” Voor professionals is er het Interactief Werkboeken, de “Toolkit Boos,” en “Sta Sterk in de Wereld.”

Dit zijn stuk voor stuk fantastische, kant-en-klare programma’s die je direct kunt starten, zowel samen met ouders als met kinderen. Je kunt ze ook aanpassen en combineren met je eigen benaderingen. Het is als toegang hebben tot mijn jarenlange ervaring en inspirerende manieren van hulp bieden. Met Binnenstebuiten krijg je 20 jaar lang onbeperkte toegang tot materiaal dat in de praktijk is getoetst.

De kant en klaar programma': Bouwen aan zelfvertrouwen, De kunst van boos zijn, Grip op schermen, vriendschapprogramma, interactief werkboek, Sta sterk in de wereld, Praten met kinderen over gevoelen, De toolkit boos staan direct voor je klaar

Sander Kooijman oprichter van de Rota Aademie en Binnenstebuiten

Ik ben Sander Kooijman, een ervaren kinderpsycholoog, en ik heb meer dan 22 jaar gewerkt in de jeugdhulpverlening. Mijn carrière begon als schoolmaatschappelijk werker en groeide later uit tot gedragsdeskundige. Toen ik zelf (pleeg)ouder werd, besloot ik mijn passie voor kinderpsychologie te combineren met het schoolmaatschappelijk werk, wat leidde tot mijn eigen Kinderpsycholoog Praktijk in Amersfoort.

Mijn missie is helder: ik wil kwetsbare kinderen helpen om sterker te worden in deze wereld. Ik geloof dat wanneer ouders thuis zien dat hun kinderen vooruitgang boeken en er meer rust en ontspanning is, we samen een positieve verandering kunnen teweegbrengen.

Vanaf mijn 20e ben ik bezig met het ontwikkelen van materialen die specifiek zijn afgestemd op de kinderen die ik begeleid. Al het materiaal in mijn programma’s is gebaseerd op wat kinderen en ouders als effectief hebben ervaren. Nu, na jaren van toewijding, heb ik al deze waardevolle kennis en ervaring samengebracht in Binnenstebuiten, mijn levenswerk.

Het fundament van mijn online programma’s is mijn diepgaande kennis en praktische ervaring. Het materiaal is zo krachtig omdat het is gevalideerd en verfijnd door de input van kinderen en ouders. Het is niet alleen praktisch, maar ook flexibel, zodat zowel ouders als professionals het direct kunnen toepassen op hun eigen unieke manier om kinderen te begeleiden. Met Binnenstebuiten geef ik jou de tools om het verschil te maken in het leven van kinderen.

 

Waarom kiezen voor het Binnenstebuiten Lidmaatschap

 

Met het Binnenstebuiten Lidmaatschap krijg je toegang tot een schat aan programma’s en materialen die speciaal zijn ontworpen om de binnenwereld van kinderen te begrijpen en te ondersteunen. Hier zijn redenen waarom je zou moeten kiezen voor ons lidmaatschap:

 • Kant-en-klare Programma’s: Je krijgt directe toegang tot gebruiksklare programma’s die zijn ontwikkeld om kinderen van 4 tot 12 jaar te helpen.

 • Inspirerende Werkwijze: Profiteer van mijn inspirerende werkwijze, gebaseerd op jarenlange ervaring en expertise in de jeugdhulpverlening.

 • Ouder- en Professionele Ontwikkeling: Blijf groeien in je ouderschap of professionele rol door gebruik te maken van onze voortdurend evoluerende materialen.

 • Directe Hulp voor Veranderende Vragen: Kinderen stellen voortdurend nieuwe vragen en met ons lidmaatschap heb je direct toegang tot materialen om aan hun behoeften te voldoen.

 • Diverse Programma’s: Ontdek programma’s over uiteenlopende onderwerpen, zoals boosheid, zelfvertrouwen, vriendschap, schermgebruik, emoties, assertiviteit, prikkelverwerking en faalangst.

 • Aanpasbare Materialen: Gebruik de aangeboden materialen op maat en pas ze eenvoudig aan voor je eigen programma’s voor ouders en kinderen.

Met Het Binnenstebuiten Lidmaatschap ben je goed voorbereid om kinderen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling, ongeacht de uitdagingen die ze tegenkomen.


 

EEN UNIEK AANBOD – ALLEEN NU BESCHIKBAAR IN DE PILOTFASE

Het Binnenstebuiten Lidmaatschap – Een Exclusieve Kans

Ben jij een gepassioneerde professional of ouder die voor de volle 100% gelooft in de aanpak van Sander Kooijman? Wil je altijd up-to-date blijven met alle updates en ontwikkelingen? Sta je open voor groei en ben je vastbesloten om kinderen en ouders te helpen sterker in de wereld te staan?

Dan is het nu jouw moment om in te stappen en te profiteren van deze unieke kans!

Waarom je niet wilt wachten:

 • Onze pilotfase biedt toegang tot het Binnenstebuiten Lidmaatschap tegen een zeer aantrekkelijke prijs, maar dit aanbod is tijdelijk beschikbaar.

 • Binnenkort zal de prijs omhoog gaan, dus dit is jouw kans om te profiteren van de huidige voordelen.

Wacht niet langer en sluit je aan bij de groeiende community van Binnenstebuiten-leden die zich inzetten voor de ontwikkeling en ondersteuning van kinderen en ouders. Samen kunnen we een positieve impact maken op de levens van velen.

 

 

Wil jij ook zo’n toffe ervaring

Ik heb de Online tiendaagse challenge “praten met kinderen over gevoelens” gevolgd. Erg leuk en leerzaam! Gewoon concrete voorbeelden en met praktische oefeningen, waar je gewoon meteen mee aan de slag kan. Omdat Sander niet een “gelikte video” heeft willen maken maar gewoon vanuit z’n ervaring (lees: hart) spreekt komt het heel goed over en kan je het goed plaatsen. Dankjewel Sander, voor deze mooie en in ieder geval voor mij zeer waardevolle challenge !

Miranda Bijlsma

Ouder en professional

Ik heb met veel plezier de tiendaagse challenge: ‘praten met kinderen over gevoelens’ gevolgd bij de heer Kooijman. Een laagdrempelige challenge waar je gemakkelijk elke dag aan kunt werken en makkelijk toepasbaar is in praktijk. De challenge had veel aanknopingspunten met mijn afgeronde opleiding Pedagogiek, maar bevat hele mooie en nieuwe inzichten die ik weer meeneem. Bedankt voor de wijze online lessen!

Banu S.

Ouder en pedagogiek student

De online training Bouwen aan Zelfvertrouwen is een leuke en krachtige manier om kinderen te ondersteunen in het opbouwen van een positief zelfbeeld. De combinatie van filmpjes , opdrachten en achtergrondinformatie maken het heel compleet en duidelijk. Zowel ouder als kind worden op een uitdagende manier gestimuleerd om aan de slag te gaan.

Nancy Achterhof

Ouder en schoolmaatschappelijk werker

Dit krijg je allemaal met het Binnenstebuitenlidmaatschap

Toegang tot alle geweldige online programma’s

Met Binnenstebuiten krijg je toegang tot alle fantastische programma’s die ik heb gemaakt. Hieronder vind je een lijst van de beschikbare programma’s:

 • Bouwen aan zelfvertrouwen
 • Grip op schermen
 • Bouwen aan vriendschap
 • De kunst van boos zijn
 • Sta sterk in de wereld
 • Sta sterk onder druk
 • Het interactieve werkboek
 • Toolbox boos 

 

binnenstebuiten lidmaatschap Sander Kooijman Kinderpsycholoog Amersfoort

Toegang tot alles wat komen gaat

Naast de bestaande online programma’s neem je direct deel aan alle nieuwe online programma’s en uitdagingen.

De materialen van Binnenstebuiten worden regelmatig uitgebreid op basis van de ervaringen van onze professionals, ouders en de kinderen.

De Rota Academie wordt steeds vollediger, waardoor we samen kwetsbare kinderen steeds beter kunnen ondersteunen.

binnenstebuiten lidmaatschap Sander Kooijman Kinderpsycholoog Amersfoort

Materialen voor jouw eigen trajecten

Je hebt de vrijheid om alle materialen te gebruiken in jouw eigen trajecten met ouders en kinderen. Je kunt deze materialen op jouw eigen manier aanpassen, zodat ze perfect passen binnen jouw werkgebied. Bijvoorbeeld, je kunt ouders een e-book aanbieden, samen met een ouder een video bekijken, of de oefening gebruiken met het kind dat je begeleidt.

 

binnenstebuiten lidmaatschap<br />
Sander Kooijman Kinderpsycholoog Amersfoort

Exclusieve voordelen en verrassingen speciaal voor Binnenstebuiten leden

Als lid van Binnenstebuiten kun je regelmatig uitkijken naar spontane activiteiten en verrassingen die speciaal voor jou zijn ontworpen. Dit omvat nieuwe online trainingen, meesterklassen en onverwachte momenten die je zullen inspireren en uitdagen om je horizon te verbreden. We geloven in de kracht van voortdurende groei, zowel in ouderschap als in je professionele ontwikkeling.

Kun je je voorstellen welke impact dit kan hebben op jouw begeleiding? Dit zijn slechts enkele van de exclusieve voordelen die je kunt verwachten als een gewaardeerd lid van Binnenstebuiten.

Wat anderen zeggen over de begeleiding en de online programma’s van Sander

Sander is zeer deskundig en weet door goed te luisteren de juiste vragen te stellen en snel te schakelen en mee te denken in concrete oplossingen. Hij werkt graag op maat, waardoor instellingen en ouders het gevoel hebben echt gehoord te worden. Zijn oplossingen zijn effectief en gedragsveranderingen bij kinderen snel waarneembaar.

Wouter Siebers

Ouder en Expertis Onderwijsadviseurs, De Gedragsfabriek, leraar en leidinggevende PO

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze programma’s iedereen aan!

Jessica Vrolijk

Ouder en professional

Ik heb Sander leren kennen als een betrokken professional. Sander geeft ouders het gevoel dat er naar ze wordt geluisterd. Ouders kunnen met tips en adviezen weer verder en kinderen voelen zich veilig en op hun gemak in de contacten. 

 

 

Saskia van Alphen

Intern begeleider van RKBS de Paradijsvogel

De Binnenstebuiten Methode – Voor Professionals en Gevorderde Ouders

Ben jij een professional of een gevorderde ouder die:

 • Naast je kind of het kind dat je begeleidt, wil staan.
 • Kinderen wil helpen om ruimte te geven aan hun gevoelens.
 • Geloof hecht aan het idee dat kinderen zelf de oplossing in zich dragen en dat jij nodig bent om die oplossing naar boven te halen.
 • Gelooft dat er nog veel meer mogelijk is dan waar je kind nu is.
 • De waarde ziet van samenwerken met ouder en kind.
 • Geïnspireerd wil worden om alternatieve benaderingen in de hulpverlening te verkennen.
 • Bereid is om buiten de kaders van de reguliere hulpverlening te denken.
 • Datgene wil doen wat nodig is om de ideale ouder of professional te worden voor het kind dat nu voor je staat.

Dan is de Binnenstebuiten Methode jouw sleutel tot effectieve begeleiding en groei, zowel voor jou als voor het kind dat je ondersteunt.

“Kinderen zijn deskundig over zichzelf, zij weten ergens van binnen precies wat nodig is”

Sander Kooijman

Sander Kooijman<br />
Kinderspycholoog

Ben jij klaar voor een Geweldige stap naar groei en ontwikkeling? Voel jij een volle JA om deel te nemen? 

Boek dan nu je Binnenstebuiten Call!

Veel gestelde vragen

Kan ik de programma's in mijn eigen trajecten gebruiken en de materialen delen met ouders

Met het lidmaatschap heb je onbeperkte toegang. Je mag alle materialen gebruiken in jouw eigen trajecten. De e-books kun je bijvoorbeeld aan de ouders geven, zodat zij die stap gemakkelijk kunnen zetten. Je kunt samen een video bekijken. Maar je kunt ook een oefening overnemen en die in je eigen bewoordingen uitvoeren. Kortom, de materialen zijn bedoeld om samen te gebruiken.

Waar kan ik terecht met vragen?

Wat als ik ergens vastloop? Als je tegen problemen aanloopt, kun je me eenvoudig per e-mail bereiken. De Academie is gebruiksvriendelijk en zo opgezet dat je er gemakkelijk mee kunt werken, zelfs als je niet zo handig bent met computers. Als je ergens tegenaan loopt, help ik je met de technische aspecten. Bovendien wordt de Academie regelmatig bijgewerkt.

 

Hoe kan je het lidmaatschap opzeggen?

e kunt het lidmaatschap heel gemakkelijk maandelijks opzeggen door een e-mail te sturen naar info@jeugdenkinderpraktijkrota.nl.

Welke mogelijkheden zijn er tot mastermind en intervisie?

Deze vraag krijg ik regelmatig, en ik ben bezig met het opzetten van zowel een mastermind voor ouders als voor professionals. Deze mogelijkheden zijn momenteel nog niet beschikbaar in Binnenstebuiten, maar ze zijn wel in ontwikkeling. Op dit moment kun je deelnemen aan masterclasses. Er worden regelmatig nieuwe masterclasses georganiseerd.

Is binnenstebuiten voor ouders en gastouders?

Alle programma’s zijn zo opgezet dat ouders ze kunnen volgen. Dat betekent dat er altijd een stapsgewijze aanpak is. Alles is geschreven in begrijpelijke taal en zeer praktisch. De oefeningen zijn getest met kinderen en ouders en kunnen worden uitgevoerd. Kortom, je kunt eruit halen wat voor jou en je kind handig is.

Kunnen meerdere teamleden toegang krijgen?

Met het lidmaatschap krijgt één gebruiker toegang tot de materialen. Als je behoefte hebt aan meerdere gebruikers, stuur dan een bericht naar info@jeugdenkinderpraktijkrota.nl.