Hoe praat je met kinderen over gevoelens?

Er is niets zo naar dan dat je ziet dat er iets met je kind aan de hand is en dat je er niet achter komt wat er scheelt. Kinderen laten met moeilijk gedrag zoals boos doen of zich terugtrekken merken dat er is iets aan de hand is. Waarschijnlijk heb je al van alles geprobeerd en helpt het niet genoeg. Hoe krijg je nu weer verbinding met je kind en  diepgang in gesprekken?

Ik ben Sander Kooijman en geregeld krijg ik kinderen aangemeld die “geen prater zijn“. althans dat wordt gezegd… Hoe verbaast zijn ouders wanneer hun kind in een gesprek van alles vertel. In zo’n gesprek demonstreer ik dan dat hun kind weldegelijk over gevoelens kan praten. Soms wordt er een traantje gelaten en volgt er een lekkere knuffel tussen ouder en kind. De eerste stap is gezet en ouders kunnen verder.

Praten met kinderen is namelijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Alleen kinderen drukken zich net even anders uit dan wij volwassenen. Het gaat dus om de juiste vragen stellen en gebruik maken van de taal van kinderen. Namelijk spel en verbeelding. Wil jij meer verbinding met je kind dan is het een aanrader om het E-book: 25 weetjes over praten met kinderen over gevoelens aan te vragen.

In dit E-book neem ik je mee langs 25 weetjes en handigheidjes die je als ouder, leerkracht of hulpverlener net even helpen om weer verbinding te maken met je kind. 

Wil jij het E-book gratis ontvangen? Vraag het hier aan. 

N

Met dit E-book krijg je 25 weetjes en handigheidjes die je helpen om in gesprek te gaan met kinderen

N

Je krijgt tools waarmee je kinderen meer woorden geeft om zichzelf uit te drukken

N

Je herkent de valkuilen die er voor zorgen dat kinderen zich gaan afsluiten van hun gevoel

N

Je zal nieuwe inzichten krijgen die je direct kan toepassen waardoor er meer diepgang in het gesprek komt

Praten met kinderen over gevoelens

Ik heb mee gedaan met de Challenge: Praten met kinderen over gevoelens en het interactieve werkboek aangeschaft. Leuke, creatieve concrete opdrachten voor kinderen, verfrissend en zeer behulpzaam als ouder en of hulpverlener om meer in de belevingswereld en emoties van het kind te stappen.

Jessica Vrolijk

ouder

Als HR -adviseur en ouder ben ik enthousiast over Sanders activiteiten als schoolmaatschappelijk werker en kindercoach! Zijn ervaringen in beide werkvelden versterken elkaar en ik lees graag zijn tips voor ouders.

Mariëtte de Groot

ouder en loopbaancoach

Sander-Kooijman-Integratief-kindercoach-Amersfoort

Over Sander Kooijman

Mijn naam is Sander Kooijman en ik ben schoolmaatschappelijk werker, ontwikkelingspsycholoog en integratief kindertherapeut (i.o.). Ik werk al meer dan 15 jaar met veel plezier in de jeugd- en gezinshulpverlening. Deze kennis en ervaring neem ik mee om het beste te bieden voor jouw kind. Dit jaar heb ik de Rota Academie opgestart. Binnen de online trainingsomgeving heb ik twee programma’s ontwikkeld voor ouder en kind.

Mijn manier van integratief coachen is meer dan coachen alleen. Alle kanten van jouw kind zijn welkom en hierdoor zal jouw kind zich gezien, gehoord en gesteund voelen. De adviezen die ik geef zijn praktisch en toepasbaar. Heb je vragen? Stel ze gerust.

Op sommige ingewikkelde vragen zijn soms eenvoudige antwoorden te bedenken. Blijf er niet mee lopen en vraag gewoon een adviesgesprek aan.  Dan kan ik helemaal meedenken en samen met jullie een plan op maat maken. Maak gerust een belafspraak.

Sander heeft zoveel kennis en ervaring. In zijn e-books vertaalt hij de theorie gemakkelijk naar de praktijk. Dit e-book ziet er ook weer super uit. Deze mag je niet missen.
Didier Winterstein

ouder

Als HR -adviseur en ouder ben ik enthousiast over Sanders activiteiten als schoolmaatschappelijk werker en kindercoach! Zijn ervaringen in beide werkvelden versterken elkaar en ik lees graag zijn e-book vol met praktisch tips voor ouders.
Mariëtte de Groot

ouder