Hoe praat je met kinderen over gevoelens?

Praten met kinderen over gevoelens. Vind je het moeilijk om met kinderen te praten over gevoelens? Heel vaak krijg ik kinderen in mijn praktijk aangemeld die “geen prater zijn“. Meestal kunnen deze kinderen wel degelijk over hun gevoelens praten. 

Heb jij ook een binnenvetter thuis? Misschien heb je het zelf ook niet zo van je eigen ouders meegekregen hoe te praten over gevoelens. Soms hebben kinderen de woorden nog niet. Maar het erkennen en erkennen van gevoelens is ook niet gemakkelijk. 

Praten met kinderen over gevoelens is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Alleen kinderen drukken zich net even anders uit dan wij volwassenen. Praten met kinderen over gevoelens gaat makkelijker via de de taal van kinderen via spel en verbeelding.

Ik heb voor jou en alle ouders die ook meer verbinding en verdieping willen met hun kind een prachtig gratis e-book geschreven.

In dit E-book neem ik je mee langs 25 weetjes en handigheidjes die je als ouder, leerkracht of hulpverlener helpen om verbinding te maken met je kind. 

Wil jij het E-book gratis ontvangen? Vraag het hier aan. 

N

Met dit E-book krijg je 25 weetjes en handigheidjes die je helpen om in gesprek te gaan met kinderen over gevoelens

N

Je krijgt tools waarmee je kinderen meer woorden geeft om zichzelf uit te drukken

N

Je herkent sneller je eigen valkuilen die er voor zorgen dat kinderen zich gaan afsluiten van hun gevoel

N

Je zal nieuwe inzichten krijgen die je direct kan toepassen waardoor er meer diepgang in het gesprek komt

Praten met kinderen over gevoelens

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze cursus iedereen aan!

Jessica Vrolijk

ouder

De online training Bouwen aan Zelfvertrouwen is een leuke en krachtige manier om kinderen te ondersteunen in het opbouwen van een positief zelfbeeld. De combinatie van filmpjes , opdrachten en achtergrondinformatie maken het heel compleet en duidelijk. Zowel ouder als kind worden op een uitdagende manier gestimuleerd om aan de slag te gaan.

Nancy Achterhof

Ouder en schoolmaatschappelijk werker

Sander heeft zoveel kennis en ervaring. In zijn e-books vertaalt hij de theorie gemakkelijk naar de praktijk. Dit e-book ziet er ook weer super uit. Deze mag je niet missen.

Didier Winterstein

ouder

Sander-Kooijman-Integratief-kindercoach-Amersfoort

Over Sander Kooijman

Mijn naam is Sander Kooijman en ik ben schoolmaatschappelijk werker, ontwikkelingspsycholoog en integratief kindercoach. Ik werk al meer dan 15 jaar met veel plezier in de jeugd- en gezinshulpverlening. Deze kennis en ervaring neem ik mee om het beste te bieden voor jouw kind. Daarnaast heb ik de Rota Academie ontwikkeld. Binnen deze online trainingsomgeving heb ik verschillende online programma’s ontwikkeld voor ouder en kind.

Mijn manier van integratief coachen is meer dan coachen alleen. Alle kanten van jouw kind zijn welkom en hierdoor zal jouw kind zich gezien, gehoord en gesteund voelen. De adviezen die ik geef zijn praktisch en toepasbaar. Heb je vragen? Stel ze gerust.

Op sommige ingewikkelde vragen zijn soms eenvoudige antwoorden te bedenken. Blijf er niet mee lopen en vraag gewoon een adviesgesprek aan.  Dan kan ik helemaal meedenken en samen met jullie een plan op maat maken. Maak gerust een belafspraak.