Jouw kind krijgt grip op een naar gevoel

G

Laat jouw kind moeilijk gedrag zien op school of thuis?

Waarschijnlijk heeft je kind dan last van een naar gevoel. Kinderen die zich angstig, boos of verdrietig voelen laten dit merken met moeilijk gedrag. Kinderen met moeilijk gedrag hebben het vaak moeilijk ze kunnen wel wat steun gebruiken en jij ook.

G

Praat jouw kind thuis niet over zijn gevoel?

Kinderen die zich thuis niet uiten laten met  hun gedrag zien dat ze iets nodig hebben.  Je hebt van alles geprobeerd en het lukt niet om duidelijk te krijgen wat er speelt.

G

Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen?

Onzekere kinderen hebben weinig vertrouwen in zichzelf en vaak een negatief zelfbeeld. Kinderen met weinig zelfvertrouwen zijn kwetsbaar, gemakkelijk beïnvloedbaar en weinig assertief.

verdrietig-boos-jongen
effectieve kindercoaching Amersfoort

Jouw kind weer blij en gelukkig

Integratieve kindercoaching is een effectieve en kortdurende manier om kinderen te helpen weer grip te krijgen op een naar gevoel. De behandeling wordt volledige afgestemd op jouw kind. Tijdens de kindsessies zal jouw kind zijn kwaliteiten ontdekken, zelfvertrouwen ontwikkelen en zelfstandiger worden. In de praktijkruimte gaat je kind aan de slag met alle materialen om op zijn of haar eigenwijze de klacht aan te pakken. De verandering vindt plaats aan de binnenkant van je kind verandert. Tijdens integratieve kindercoaching leert je kind eigen hulpbronnen zoals doorzettingsvermogen en creativiteit te ontwikkelen en in te zetten. Daarnaast leren kinderen nare gevoelens verdragen. Kinderen worden veerkrachtiger en leren problemen op een positieve manier op te lossen. Hierdoor ontwikkelen kinderen grip op moeilijke situaties. Ze leren met een naar gevoel omgaan en hierdoor verdwijnt moeilijk gedrag.

 

“Integratieve is kortdurende, je merkt snel verandering”
Direct starten?   

Er zijn nog enkele plekken beschikbaar

Hoe ziet een traject er uit?

Tijdens het oudergesprek bespreken we jullie klachten en wat er tot nu toe gedaan is. Zo wordt direct duidelijk wat wel en niet gewerkt heeft.

Samen bekijken we wat jullie en je kind nodig hebben. Voor de meeste ouders  is een intake met vijf kindsessies voldoende. Vaak vinden ouders een oudervervolggesprek fijn om de positieve lijn vasthouden. De kinderen vinden het fijn om in een afrondend sessie te vieren dat een vaardigheid is geleerd of het probleem er niet meer 

Ouders kunnen tijdens de kindsessie wachten in het gebouw of boodschappen doen. De supermarkt zit in het gebouw.

Soms is het in het belang om met school samen te werken. Samen maken we een plan en gaan we doen wat nodig is om je kind te helpen.

oudercoaching-broers-zussen-coachen

Over Sander

Ik ben Sander Kooijman integratief kindercoach, schoolmaatschappelijk werker en ontwikkelingspsycholoog en werk bijna 20 jaar in de Jeugdzorg.  Al mijn kennis en ervaring zet ik in om dat te bieden wat jouw kind nodig heeft.  

Met humor en enthousiasme neem ik jouw kind mee op ontdekkingsreis in de praktijk.  Kinderen vertellen meestal vrij direct aan me wat ze dwars zit of laten in hun spel zien wat ze nodig hebben. Door te praten en te spelen gaan we aan de slag met de klacht van jouw kind. Het ene kind pakt een zwaard, het ander kind wil zich verkleden, het andere pakt playmobiel of wil praten. 

Ik zet mijn kennis, methoden en vaardigheden op een integratieve manier in. Dat betekent dat ik niet uitga van één manier van werken. Ik integreer de verschillende benaderingen en methode zodat jouw kind met zijn of haar klacht voorop staat. Integratieve kindercoaching is hierdoor voor alle kinderen geschikt.

zelfvertrouwen geven

Jouw kind weer blij, gelukkig en ontspannen

R

Je kind is weer relaxed

Thuis heb je een ontspannen kind, wat genuanceerd kan denken. Je kind maakt weer plezier. Kortom een gelukkig kind. Jij begrijpt je kind en je sluit zo aan dat je kind zich gesteund en begrepen voelt

R

Je kind heeft zelfvertrouwen

 Jouw kind staat voor zichzelf en voelt zich geaccepteerd door anderen. Jouw kind kent en benut zijn of haar kwaliteiten, is zelfstandig, durft fouten te maken en lost problemen steeds vaker zelfstandig op . 

R

Je kind heeft veerkracht

Je kind heeft keuzevrijheid. Ondanks de omstandigheden weet je kind door te zetten als moeilijk is, een nee te horen krijgt of met tegenslag te maken heeft. Kortom grip op de situatie zoals die is.

Ricardo zegt dat hij minder “explosief boos wordt”. Thuis is het gezelliger.  Tijdens het voetballen heb ik minder ruzie.

Ricardo, 11 jaar

groep 8

De ouders van Eva merken dat de  woedeaanvallen minder voor komen.  Ze gebruikt haar kamer om tot rust te komen. 

Eva 10 jaar

groep 7

Wacht niet langer en start gelijk

Door integratieve kindercoaching gaat jouw kind op zijn eigenwijze aan de slag met zijn of haar naar gevoel. Jullie ontvangen handvatten die je direct kan toepassen.  

Zullen we samen een plan maken?

Veelgestelde vragen

Kan er een plan op maat worden gemaakt?

Voor jouw en je kind kan een plan op maat worden gemaakt. Je kan gebruik maken van een basispakket. Je kan zelf ook een pakket samenstellen met kindsessies, oudersessies, observaties op school. Bespreek wat nodig is en samen maken we een plan op maat.

Kom ik in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering?

Kindercoahing en jeugdhulp wordt afhankelijk van je zorgverzekering vergoed. Aangezien ik breed opgeleid bent heb ik  en mijn praktijk een AGB code. Ik ben jeugd- en gezinsprofessional en biedt psychologische begeleiding. Check bij je zorgverzekering of de kosten worden vergoed.

 

Op welke manier worden ouders betrokken bij de kindersessies?

De gesprekken zijn vertrouwelijk wat betekent dat er geen informatie wordt gedeeld aan derden zonder uw toestemming. De informatie die kinderen delen tijdens de sessies is vertrouwelijk. In de laatste tien minuten worden ouders betrokken in de sessies en met toestemming van jouw kind op de hoogte gebracht van zaken die nodig zijn om te weten. De belangen van jouw kind staan altijd voorop.

Op welke manier kan er samengewerkt worden met scholen?

Ik ben gewend om samen te werken met scholen. Indien gewenst kan een observatie op school gedaan worden, kan een leerkracht handvatten krijgen zodat deze weer een steun kan worden voor jouw kind.  Ik beschik over een mobiele praktijk zodat een ruimte tijdelijk ingericht kan worden als integratieve praktijkruimte. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Ervaringen van kinderen en ouders

Sander heeft ons met praktische tips ontzettend geholpen. Onze dochter is af en toe nog steeds wel boos maar de boze buien komen minder voor. Onze dochter praat steeds meer over haar gevoel en ze is thuis en op school relaxter geworden. Onze dochter kon niet wachten om weer naar Sander te gaan. Het heeft haar zo’n boost gegeven. Ik gun ieder kind om met Sander te werken. 

Ouders van Nora

Bart had met iedereen ruzie. In de klas op de voetbal en vooral thuis met zijn zus. Wij reageerden eerst ook te boos op Bart en dit werkte niet. Sander heeft ons praktische tips gegeven waardoor we anders naar Bart zijn gaan kijken. De steun die Bart van Sander heeft gehad, heeft direct effect gehad. Hij heeft ook geleerd  om op andere manieren te reageren. Natuurlijk hebben broer en zus nog best weleens een ruzie. Maar ze hebben ook weer veel lol met elkaar.

Ouders van Bart 10 jaar

Wil jij een ontspannen, blij en gelukkig kind?