De kindercoach voor kinderen met boos gedrag en weinig zelfvertrouwen

Plan je gratis consult hier in
G

Laat jouw kind boos of ander moeilijk gedrag zien op school of thuis?

De kindercoach voor kinderen met boos gedrag. Kinderen die boos doen hebben meestal last van een naar gevoel zoals: woede, angst of verdriet. Je kind laat moeilijk gedrag zien en daar heeft iedere last van.

G

Praat je kind niet over gevoelens?

Wanneer je kind of jij zelf het moeilijk vindt om over gevoelens te praten dan lukt het meestal zelf niet om je kind genoeg te helpen. Er is iets en dat merk doordat je kind zich terugtrekt of juist opvalt met ruzie maken, slaan, schoppen en schelden.

G

Heeft jouw kind weinig zelfvertrouwen?

Doet je kind onzeker, (faal) angstig en heeft het weinig zelfvertrouwen. Staat je kind niet stevig genoeg in de wereld en heeft het moeite met grenzen aangeven? Wanneer je kind  weinig zelfvertrouwen heeft merk je dat aan alles. 

verdrietig-boos-jongen
effectieve kindercoaching Amersfoort

Laagdrempelige hulp voor kinderen en ouders

In mijn kindercoachpraktijk gericht op kinderen met boos gedrag bied ik effectieve en kortdurende hulp, waardoor je kind grip krijgt op een naar gevoel. Jullie krijg handvatten waardoor je weer verder kunnen.

De behandeling wordt volledige afgestemd op jouw kind. Tijdens integratieve kindercoaching leert je kind de eigen sterke kanten zoals zelfstandigheid, zelfvertrouwen, zelfbeheersing doorzettingsvermogen en creativiteit te ontwikkelen en in te zetten.

Maar ondertussen leert je kind ook de woede, het verdriet of de angst te herkennen. te verdragen en op een gezonde manier te uiten. Alle gevoelens die er zijn krijgen ruimte zodat je kind op eigenwijze ontdekt wat het nodig heeft

Door middel van kindercoaching wordt je kind zelfbewuster, veerkrachtiger en ontdekt het hoe problemen op eigen kracht op te lossen.  

“De kindercoach voor kinderen met boos gedrag en weinig zelfvertrouwen. De hulp is kortdurend je merkt snel verandering in gedrag”

Hulp door middel van een kindercoachtraject  

Door je kind gericht hulp te geven middel integratieve kindercoaching zal je in een korte periode rust en ontspanning thuis ervaren doordat het boze, verdrietige of angstige gevoel van je kind is verdwijnt. Het is niet nodig meer om met moeilijk gedrag aandacht te vragen. Je ziet een blij en ontspannen kind. 

Een basis kindercoachtraject bestaat uit:
– een oudergesprek
– vijf kindsessie
– een oudervervolggesprek
– een feestelijke afsluitende sessie

 

kindercoach-amersfoort-zelfvertrouwen-ontwikkelen-boos-gedrag

Sander, de kindercoach voor kinderen met boos gedrag

Ik ben Sander Kooijman integratief kindercoach, schoolmaatschappelijk werker en ontwikkelingspsycholoog en werk bijna 20 jaar in de Jeugdzorg.  Al mijn kennis en ervaring zet ik in om dat te bieden wat jouw kind nodig heeft.  

Met humor en enthousiasme neem ik jouw kind mee op ontdekkingsreis in de praktijkruimte. De meeste kinderen vertellen meestal vrij direct, wat ze dwars zit of laten in hun spel zien wat ze nodig hebben. Door te praten en te spelen gaan we aan de slag met de klacht van jouw kind. Het ene kind pakt een zwaard, het ander kind wil zich verkleden en het andere maakt opstellingen van Playmobil.

Ik zet mijn kennis, methoden en vaardigheden op een integratieve manier in. Dat betekent dat ik niet uitga van één manier van werken. Maar ik integreer de verschillende benaderingen en methode zodat jouw kind met zijn of haar klacht voorop staat. Integratieve kindercoaching is hierdoor voor alle kinderen geschikt.

zelfvertrouwen geven

Jouw kind weer blij, gelukkig en ontspannen doormiddel van een kindercoachtraject voor kinderen met boos gedrag en weinig zelfvertrouwen

R

Ontspannen

Thuis heb je een ontspannen kind, wat genuanceerd kan denken. Je kind maakt weer plezier. Kortom een gelukkig kind. Jij begrijpt je kind en je sluit zo aan dat je kind zich gesteund en begrepen voelt

R

Zelfvertrouwen

 Jouw kind staat voor zichzelf en voelt zich geaccepteerd door anderen. Jouw kind kent en benut zijn of haar kwaliteiten, is zelfstandig, durft fouten te maken en lost problemen steeds vaker zelfstandig op . 

R

Veerkracht

Je kind heeft keuzevrijheid. Ondanks de omstandigheden weet je kind door te zetten als moeilijk is, een nee te horen krijgt of met tegenslag te maken heeft. Kortom grip op de situatie zoals die is.

 

Wat anderen zeggen over de kindercoach voor kinderen met boos gedrag

 

Onze dochter heeft erg veel profijt gehad van het kindercoachtraject en Alles kidzzz training. Echt een aanrader! Als ouders hebben we de communicatie met de trainer/coach ook als prettig ervaren. (Translated by Google) Our daughter has benefited a lot from the Alles kidzzz training. I really recommend it! As parents, we have also experienced the communication with the trainer / coach as pleasant.

E.M.

ouders

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze cursus iedereen aan!

Jessica Vrolijk

ouder

fijne samenwerking, professionele benadering van het kind, heel aardig en open, ik raad het aan! (Translated by Google) nice cooperation, professional approach to the child, very nice and open, I recommend it!

Magdalena Kickę

moeder

Ik heb met veel plezier de tiendaagse challenge: ‘praten met kinderen over gevoelens’ gevolgd bij de heer Kooijman. Een laagdrempelige challenge waar je gemakkelijk elke dag aan kunt werken en makkelijk toepasbaar is in praktijk. De challenge had veel aanknopingspunten met mijn afgeronde opleiding Pedagogiek, maar bevat hele mooie en nieuwe inzichten die ik weer meeneem. Bedankt voor de wijze online lessen!

Banu S.

Ouder en law student

Sander is zeer deskundig en weet door goed te luisteren, de juiste vragen te stellen en snel te schakelen mee te denken in concrete oplossingen. Hij werkt graag op maat waardoor instellingen en ouders het gevoel hebben echt gehoord te worden. Oplossingen zijn effectief en gedragsveranderingen bij kinderen vaak snel waarneembaar.

Wouter Siebers

Expertis Onderwijsadviseurs, de Gedragsfabriek, Leraar en leidinggevende PO

De kindercoach voor kinderen met boos gedrag in Amersfoort

Door middel van integratieve kindercoaching gaat jouw kind op zijn eigenwijze aan de slag met zijn of haar naar gevoel.
Jullie ontvangen handvatten die je direct kan toepassen.
Op dit moment zijn er nog enkele plekken beschikbaar

Ga voor de kindercoach traject aanbieding

 

Je wilt hulp voor jezelf en voor je kind.
Je wilt echt stappen zetten in een korte periode.
Integratieve kindercoaching is de manier om stappen te zetten
Het beste resultaat boek je met een traject.

✅ Jij en je kind weten dan precies waar je aan toe bent

✅ In periode van 8 tot 10 weken ga je gericht aan de slag

✅ Tijdens  de oudervervolgsessie krijgen jullie extra handvatten

✅ Feestelijke afsluitende sessie met kind

✅ Aanvullende sessies kosten € 95,- zoals

✅ Aanvullende Gelukkigheidsboost sessie 

✅ Aanvullende brusjes sessie met boer of zus

De meeste 85% van de ouders hebben voldoende aan een basistraject.
Soms vinden ouders het fijn om een extra oudervervolggesprek te plannen.

De meeste kinderen hebben het zo fijn gehad en kunnen kunnen zo nu en dan een gelukkigheidsboost gebruiken. Deze sessie is een herhaling van alles wat kinderen geleerd hebben. Het is een uur helemaal individuele aandacht gericht om kinderen te helpen het geluk te pakken.

Plan nu een gratis consult in

In een gratis consult bespreken we de mogelijkheden en maken we samen een plan op maat. Zit er geen handig tijdstip bij? Stuur me een email via: info@jeugdenkinderpraktijkrota.nl of vul het het contact formulier in.

Sander-Kooijman-kindercoach-amersfoort-boos

Ervaringen van kinderen en ouders

Ik heb de Online tiendaagse challenge “praten met kinderen over gevoelens” gevolgd. Erg leuk en leerzaam! Gewoon concrete voorbeelden en met praktische oefeningen, waar je gewoon meteen mee aan de slag kan. Omdat Sander niet een “gelikte video” heeft willen maken maar gewoon vanuit z’n ervaring (lees: hart) spreekt komt het heel goed over en kan je het goed plaatsen. Dankjewel Sander, voor deze mooie en in ieder geval voor mij zeer waardevolle challenge !

Miranda Bijlsma

ouder

Wanneer je het even niet meer weet en wat extra ondersteuning en/of advies bij het opvoeden kunt gebruiken, neem dan contact op met Sander. Een fijne gesprekspartner met veel kennis en ervaring waarna je snel mee verder kunt!

Erna de Moedt

Directie OBS Ypenburg en de Tweemaster

De online training Bouwen aan Zelfvertrouwen is een leuke en krachtige manier om kinderen te ondersteunen in het opbouwen van een positief zelfbeeld. De combinatie van filmpjes , opdrachten en achtergrondinformatie maken het heel compleet en duidelijk. Zowel ouder als kind worden op een uitdagende manier gestimuleerd om aan de slag te gaan.

Nancy Achterhof

Ouder en schoolmaatschappelijk werker

Veelgestelde vragen over kindercoaching

Kan er een plan op maat worden gemaakt?

Voor jouw en je kind kan een plan op maat worden gemaakt. Je kan gebruik maken van een basispakket. We kunnen  ook samen een pakket samenstellen met kindsessies, oudersessies, observaties op school. 

Hoe lang duurt een traject?

Een basistraject bestaat uit 8 sessies: oudergesprek, vijfkindsessie, oudervervolggesprek, afsluitende sessie. 85% van de ouders hebben hier voldoende aan.

Kom ik aanmerking voor zorgverzekering?

indercoaching en jeugdhulp wordt afhankelijk van je zorgverzekering in sommige situaties vergoed. Check je zorgverzekering naar de mogelijkheden. De hulp valt onder: psychologisch zorgverlener, AGB code: 94109370.

Van welke methode maak je gebruik?

Tijdens het werken gebruik ik alle kennis en kunde die ik als ontwikkelingspcyholoog heb opgedaan. Ik maak gebruik van coaching die is afgeleid van de “client-based therapy”. Daarnaast ben ik gecertificeerd Rots en Water trainer en Alles kidzzz trainer. Ik maako.a.  gebruik van het gedachten goed van Charlotte Visch, Haim en Ben Furman (Kids skils).

Op welke manier worden ouders betrokken bij de kindersessies?

De gesprekken zijn vertrouwelijk wat betekent dat er geen informatie wordt gedeeld aan derden zonder uw toestemming. De informatie die kinderen delen tijdens de sessies is vertrouwelijk. In de laatste tien minuten worden ouders betrokken in de sessies en met toestemming van jouw kind op de hoogte gebracht van zaken die nodig zijn om te weten. De belangen van jouw kind staan altijd voorop.

Kan er samengewerkt worden met scholen?

Ik ben gewend om samen te werken met scholen. Indien gewenst kan een observatie op school gedaan worden, kan een leerkracht handvatten krijgen zodat deze weer een steun kan worden voor jouw kind.  Ik beschik over een mobiele praktijk zodat een ruimte tijdelijk ingericht kan worden als integratieve praktijkruimte. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Op welke manier onderscheid jouw hulp zich van anderen?

Kinderen mogen op eigenwijze aan de slag met hun klacht. Dit is een uniek standpunt. Dat betekent dat de methode niet centraal staat maar de klacht van je kind. Uit onderzoek weten we dat het niet de methode is die de klacht op lost. Het is de mate van veranderingbereidheid van kinderen en ouders die zorgt voor het effect.

Is integratieve kindercoaching geschikt voor kinderen met bijkomende problematiek?

Kinderen met bijkomende problematiek hebben baat bij integratieve kindercoaching. De manier van spelen spreekt kinderen met ADHD, Autismen, Dyslectie en kinderen met leerproblemen (SBO) aan. Zeker wanneer kinderen moeite hebben met het verwoorden van gevoelens is spel en verbeelding passend. 

Wanneer past integratieve kindercoaching niet

Wanneer ouders in een vechtsscheiding zijn dan kan ik niet helpen. Ouders dienen dan eerst als collega ouders samen op te trekken. De klacht van het kind dient uitgangspunt te zijn niet de problemen van ouders. Wanneer ouderproblematiek te groot is denk aan persoonlijkheidsprobematiek dan is integratieve kindercoaching niet helpend. Soms blijkt vooraf of tijdens het traject dat diagnostisch onderzoek nodig is of dat er onderliggend trauma naar voren komt. Ik bied geen therapie en geen diagnotisch onderzoek. Wel verwijs ik door naar een collega therapeut.

Sander heeft ons met praktische tips ontzettend geholpen. Nora is af en toe nog steeds wel boos maar de boze buien komen minder voor. Onze dochter praat steeds meer over haar gevoel en ze is thuis en op school relaxter geworden. Nora kon niet wachten om weer naar Sander te gaan. Het heeft haar zo’n boost gegeven. Ik gun ieder kind om met Sander te werken. 

Ouders van Nora

Bart had met iedereen ruzie. In de klas op de voetbal en vooral thuis met zijn zus. Wij reageerden eerst ook te boos op Bart en dit werkte niet. Sander heeft ons praktische tips gegeven waardoor we anders naar Bart zijn gaan kijken. De steun die Bart van Sander heeft gehad, heeft direct effect gehad. Hij heeft ook geleerd  om op andere manieren te reageren. Natuurlijk hebben broer en zus nog best weleens een ruzie. Maar ze hebben ook weer veel lol met elkaar.

Ouders van Bart 10 jaar

Wil jij een ontspannen, blij en gelukkig kind?

7 + 9 =