De kinderpsycholoog voor kinderen met boos gedrag en weinig zelfvertrouwen

Plan je gratis consult hier in
G

Omdat je kind boosheid of ander moeilijk gedrag laat zien op school of thuis

De kinderpsycholoog helpt kinderen die met boosheid en opvallend gedrag laten zien dat er iets aan de hand is. Kinderen die boos doen hebben meestal last van een naar gevoel zoals: woede, angst of verdriet. 

G

Je kind praat niet over gevoelens

Wanneer je kind of jij zelf het moeilijk vindt om over gevoelens te praten dan lukt het meestal niet om er achter te komen wat er aan de hand is. 

G

Je kind heeft weinig zelfvertrouwen

Merkt je dat je kind zich onzeker voelt, (faal) angstig doet of zich juist overschreeuwt. Dan kan je kind een laag zelfbeeld hebben. Kinderen die weinig eigenwaarde hebben laten dit merken met angst, boosheid maar kunnen vaak geen kritiek verdragen. Dan laten ze een kort lontje zien.

verdrietig-boos-jongen
effectieve kindercoaching Amersfoort

Laagdrempelige hulp voor kinderen en ouders

In mijn kinderpraktijk bied ik effectieve en kortdurende hulp, waardoor je kind grip krijgt op dat wat er dwars zit. Jullie ouders krijgen handvatten waardoor je meteen weer verder kan.

De behandeling wordt volledige afgestemd op jouw kind. Tijdens het speciale begeleidingstraject leert je kind de eigen sterke kanten: zoals zelfstandigheid, zelfvertrouwen, zelfbeheersing doorzettingsvermogen en creativiteit op te roepen, verder te ontwikkelen en in te zetten.

Maar ondertussen leert je kind ook de woede, het verdriet of de angst te herkennen. te verdragen en op een gezonde manier te uiten. Alle gevoelens die er zijn krijgen ruimte zodat je kind op eigenwijze ontdekt wat het nodig heeft

Maar door middel van de kindsessies wordt je kind zelfbewuster, veerkrachtiger en ontdekt het hoe het problemen op eigen kracht kan op  lossen.  

“De kinderpsycholoog voor kinderen met boosheid en weinig zelfvertrouwen. De hulp is kortdurend je merkt snel verandering in gedrag”

Ontdek mijn speciale begeleiding

Door je kind gericht hulp te geven middels integratieve kinderbegeleiding zal je in een korte periode verschil merken zoals: rust en ontspanning Het boze, verdrietige of angstige gevoel van je kind zal geleidelijke plaats maken voor ontspanning en plezier. Doordat dat wat dwars zit is opgelost hoeft je kind niet meer met moeilijk gedrag negatief aandacht te vragen.

Een basis traject bestaat uit 7/8 sessies:
– Oudersessie
– Vijf kindsessies
– Oudervervolggesprek
– Feestelijke afsluitende sessie

Een exclusief ontzorg traject is bedoeld voor ouders met kinderen die net even wat extra’s nodig hebben. Het is niet duidelijk wat er aan de hand is, vermoeden van ASS of ADHD of pleegzorgachtergrond.

Samen maken we een pakket van: 1 op 1 begeleiding met daarin, samenwerking met school. Maar daarnaast krijgt je ook toegang tot online materialen. We pikken er uit wat nodig is. Via de APP krijg je toegang directe feedback op moeilijke momenten zodat je nog sneller resultaat boekt. 

kindercoach-amersfoort-zelfvertrouwen-ontwikkelen-boos-gedrag

Deze kennis en vaardigheden zet Sander dagelijks in

Ik ben Sander Kooijman kinderpsycholoog gespecialiseerd in kinderen met boosheid. Inmiddels werk werk ik bijna 20 jaar in de Jeugdzorg.  Al mijn kennis en ervaring zet ik in om dat te bieden wat jouw kind nodig heeft.  

Met humor en enthousiasme neem ik jouw kind mee op ontdekkingsreis in de praktijkruimte. De meeste kinderen vertellen meestal vrij direct, wat ze dwars zit of laten in hun spel zien wat ze nodig hebben. Door te praten en te spelen gaan we aan de slag met de klacht van jouw kind. Het ene kind pakt een zwaard, het ander kind wil zich verkleden en het andere maakt opstellingen van Playmobil.

Ik zet mijn kennis, methoden en vaardigheden op een integratieve manier in. Dat betekent dat ik niet uitga van één manier van werken. Maar ik integreer de verschillende benaderingen en methode zodat jouw kind met zijn of haar klacht voorop staat. Mijn speciale begeleiding is hierdoor voor alle kinderen geschikt.

zelfvertrouwen geven

Jouw kind weer blij, gelukkig en ontspannen doormiddel van mijn speciale begeleiding van de kinderpsycholoog gespecialiseerd in boosheid bij kinderen

R

Ontspannen

Thuis heb je een ontspannen kind, wat genuanceerd kan denken. Je kind maakt weer plezier. Kortom een gelukkig kind. Jij begrijpt je kind en je sluit zo aan dat je kind zich gesteund en begrepen voelt

R

Zelfvertrouwen

 Jouw kind staat voor zichzelf. Het voelt zich geaccepteerd door anderen. Jouw kind kent en benut zijn of haar kwaliteiten, is zelfstandig, durft fouten te maken en lost problemen steeds vaker zelfstandig op . 

R

Veerkracht

Je kind heeft keuzevrijheid. Ondanks de omstandigheden weet je kind door te zetten als moeilijk is, een nee te horen krijgt of met tegenslag te maken heeft. Kortom het heeft grip op de situatie zoals die is.

 

Wat anderen zeggen over de kinderpsycholoog voor kinderen met boosheid

 

Onze dochter heeft erg veel profijt gehad van het kindercoachtraject en Alles kidzzz training. Echt een aanrader! Als ouders hebben we de communicatie met de trainer/coach ook als prettig ervaren. (Translated by Google) Our daughter has benefited a lot from the Alles kidzzz training. I really recommend it! As parents, we have also experienced the communication with the trainer / coach as pleasant.

E.M.

ouders

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze cursus iedereen aan!

Jessica Vrolijk

ouder

fijne samenwerking, professionele benadering van het kind, heel aardig en open, ik raad het aan! (Translated by Google) nice cooperation, professional approach to the child, very nice and open, I recommend it!

Magdalena Kickę

moeder

De kinderpsycholoog voor kinderen met boosheid in Amersfoort

Door middel van integratieve kinderbegeleiding gaat jouw kind op zijn eigenwijze aan de slag met zijn of haar naar gevoel.

Speciale begeleiding van de kinderpsycholoog

Je wilt hulp voor jezelf en voor je kind.  Omdat je echt stappen wilt zetten in een korte periode.  Je kan kiezen voor basistraject of een ontzorgt traject.

Basistraject:

✅ Gaan we in een periode van tien weken met 7 sessies aan de slag

✅ Een combinatie van ouder en kind sessies

✅ Jullie krijgen als ouders handvatten 

✅ Feestelijke afsluitende sessie met kind

✅ Aanvullende sessies kosten € 95,-

Ontzorgt

✅ Traject op maat en voorrang op de wachtlijst.

✅ inclusief Fysiek gesprekken op school regio Amersfoort 15 

✅ Kort lijnen direct steun via de app (op vaste momenten in de week 

✅Toegang tot online programma: de ideale ouder worden voor je kind

✅Oudersessies online mogelijk in de avond

Plan nu een gratis consult in

In een gratis consult bespreken we de mogelijkheden en maken we samen een plan op maat. Zit er geen handig tijdstip bij? Stuur me een email via: info@jeugdenkinderpraktijkrota.nl of vul het het contact formulier in.

Sander-Kooijman-kindercoach-amersfoort-boos

Ervaringen van kinderen en ouders met Sander de kinderpsycholoog voor kinderen met boosheid

Ik heb de Online tiendaagse challenge “praten met kinderen over gevoelens” gevolgd. Erg leuk en leerzaam! Gewoon concrete voorbeelden en met praktische oefeningen, waar je gewoon meteen mee aan de slag kan. Omdat Sander niet een “gelikte video” heeft willen maken maar gewoon vanuit z’n ervaring (lees: hart) spreekt komt het heel goed over en kan je het goed plaatsen. Dankjewel Sander, voor deze mooie en in ieder geval voor mij zeer waardevolle challenge !

Miranda Bijlsma

ouder

Wanneer je het even niet meer weet en wat extra ondersteuning en/of advies bij het opvoeden kunt gebruiken, neem dan contact op met Sander. Een fijne gesprekspartner met veel kennis en ervaring waarna je snel mee verder kunt!

Erna de Moedt

Directie OBS Ypenburg en de Tweemaster

De online training Bouwen aan Zelfvertrouwen is een leuke en krachtige manier om kinderen te ondersteunen in het opbouwen van een positief zelfbeeld. De combinatie van filmpjes , opdrachten en achtergrondinformatie maken het heel compleet en duidelijk. Zowel ouder als kind worden op een uitdagende manier gestimuleerd om aan de slag te gaan.

Nancy Achterhof

Ouder en schoolmaatschappelijk werker

Veelgestelde vragen over de speciale begeleiding van Sander de kinderpsycholoog gespecialiseerd in boosheid bij kinderen

Kan er een plan op maat worden gemaakt?

Voor jouw en je kind kan een plan op maat worden gemaakt. Je kan gebruik maken van een basispakket. We kunnen  ook samen een pakket samenstellen met kindsessies, oudersessies, observaties op school. 

Hoe lang duurt een traject?

Een basistraject bestaat uit 8 sessies: oudergesprek, vijfkindsessie, oudervervolggesprek, afsluitende sessie. 85% van de ouders hebben hier voldoende aan.

Kom ik aanmerking voor zorgverzekering?

indercoaching en jeugdhulp wordt afhankelijk van je zorgverzekering in sommige situaties vergoed. Check je zorgverzekering naar de mogelijkheden. De hulp valt onder: psychologisch zorgverlener, AGB code: 94109370.

Kom ik aanmerking voor vergoedingen

Speciale begeleiding wordt vergoed door de gemeente Amersfoort, randgemeenten en Utrecht West. Er is een verwijzing van de huisarts nodig en daarna is een toekenning vanuit de gemeente nodig. Door de samenwerking met Zorg Rondom kan de zorg worden vergoed.  Je zet het proces in gang door het formulier bij contact in te vullen. Na de toekenning kan de zorg starten.

Van welke methode maak je gebruik?

Tijdens het werken gebruik ik alle kennis en kunde die ik als ontwikkelingspcyholoog heb opgedaan. Ik maak gebruik van coaching die is afgeleid van de “client-based therapy”. Daarnaast ben ik gecertificeerd Rots en Water trainer en Alles kidzzz trainer. Ik maako.a.  gebruik van het gedachten goed van Charlotte Visch, Haim en Ben Furman (Kids skils).

Op welke manier worden ouders betrokken bij de kindersessies?

De gesprekken zijn vertrouwelijk wat betekent dat er geen informatie wordt gedeeld aan derden zonder uw toestemming. De informatie die kinderen delen tijdens de sessies is vertrouwelijk. In de laatste tien minuten worden ouders betrokken in de sessies en met toestemming van jouw kind op de hoogte gebracht van zaken die nodig zijn om te weten. De belangen van jouw kind staan altijd voorop.

Kan er samengewerkt worden met scholen?

Ik ben gewend om samen te werken met scholen. Indien gewenst kan een observatie op school gedaan worden, kan een leerkracht handvatten krijgen zodat deze weer een steun kan worden voor jouw kind.  Ik beschik over een mobiele praktijk zodat een ruimte tijdelijk ingericht kan worden als integratieve praktijkruimte. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Op welke manier onderscheid jouw hulp zich van anderen?

Kinderen mogen op eigenwijze aan de slag met hun klacht. Dit is een uniek standpunt. Dat betekent dat de methode niet centraal staat maar de klacht van je kind. Uit onderzoek weten we dat het niet de methode is die de klacht op lost. Het is de mate van veranderingbereidheid van kinderen en ouders die zorgt voor het effect.

Is integratieve kindercoaching geschikt voor kinderen met bijkomende problematiek?

Kinderen met bijkomende problematiek hebben baat bij integratieve kindercoaching. De manier van spelen spreekt kinderen met ADHD, Autismen, Dyslectie en kinderen met leerproblemen (SBO) aan. Zeker wanneer kinderen moeite hebben met het verwoorden van gevoelens is spel en verbeelding passend. 

Wanneer past integratieve kindercoaching niet

Wanneer ouders in een vechtsscheiding zijn dan kan ik niet helpen. Ouders dienen dan eerst als collega ouders samen op te trekken. De klacht van het kind dient uitgangspunt te zijn niet de problemen van ouders. Wanneer ouderproblematiek te groot is denk aan persoonlijkheidsprobematiek dan is integratieve kindercoaching niet helpend. Soms blijkt vooraf of tijdens het traject dat diagnostisch onderzoek nodig is of dat er onderliggend trauma naar voren komt. Ik bied geen therapie en geen diagnotisch onderzoek. Wel verwijs ik door naar een collega therapeut.

Sander heeft ons met praktische tips ontzettend geholpen. Nora is af en toe nog steeds wel boos maar de boze buien komen minder voor. Onze dochter praat steeds meer over haar gevoel en ze is thuis en op school relaxter geworden. Nora kon niet wachten om weer naar Sander te gaan. Het heeft haar zo’n boost gegeven. Ik gun ieder kind om met Sander te werken. 

Ouders van Nora

Bart had met iedereen ruzie. In de klas op de voetbal en vooral thuis met zijn zus. Wij reageerden eerst ook te boos op Bart en dit werkte niet. Sander heeft ons praktische tips gegeven waardoor we anders naar Bart zijn gaan kijken. De steun die Bart van Sander heeft gehad, heeft direct effect gehad. Hij heeft ook geleerd  om op andere manieren te reageren. Natuurlijk hebben broer en zus nog best weleens een ruzie. Maar ze hebben ook weer veel lol met elkaar.

Ouders van Bart 10 jaar

Ontdek wat de mogelijkheden zijn om snel een traject te starten

1 + 8 =