``` ```

De kinderpsycholoog voor kinderen met boos gedrag en weinig zelfvertrouwen

Plan je gratis consult hier in
G

Omdat je kind boosheid of ander moeilijk gedrag laat zien op school of thuis

Boosheid gedrag komt vaak voor bij kinderen. Ik ben kinderpsycholoog gespecialiseerd in boosheid bij kinderen. Meestal zit er iets anders achter de boosheid zoals: woede, angst of verdriet. 

G

Je kind praat niet over gevoelens

Wanneer je kind of jij zelf het moeilijk vindt om over gevoelens te praten dan lukt het meestal niet om er achter te komen wat er aan de hand is. 

G

Je kind is gevoelig en kwetsbaar

De meeste kinderen die komen laten onzeker of (faal)angstig gedrag zien. Sommige kinderen hebben kenmerken van ADHD of ASS. De meeste kinderen die komen hebben een laag zelfbeeld en weinig eigenwaarde.  

verdrietig-boos-jongen
je-kind-helpen-sterk-te-staan in-de-wereld

Laagdrempelige hulp voor kinderen en ouders

In mijn kinderpraktijk bied ik effectieve en gespecialiseerde hulp, waardoor je kind grip krijgt op dat wat er dwars zit. Jullie ouders krijgen handvatten waardoor je meteen weer verder kan.

De begeleiding wordt volledige afgestemd op jouw kind. Tijdens het sessies leert je kind de eigen sterke kanten: zoals zelfstandigheid, zelfvertrouwen, zelfbeheersing, doorzettingsvermogen en creativiteit op te roepen, verder te ontwikkelen en in te zetten.

Maar door middel van de kindsessies wordt je kind zelfbewuster, veerkrachtiger en ontdekt het hoe het problemen op eigen kracht kan op lossen.  

” Sander is kinderpsycholoog die aansluit bij je kind. Hij integreert verschillende methoden door elkaar”. Sander versterkt de onderliggende vaardigheden van je kind waardoor je kind sterker in de wereld komt te staan.

Sander sluit aan daar waar je kind is

Ik ben kinderpsycholoog en met mijn 22 jaarervaring weet ik keer op keer aan te sluiten waar je kind is. De meeste kinderen kunnen nog niet zeggen wat er is maar het wel spelen. Je kind gaat op eigen wijze aan de slag en zo lossen we op wat dwars zit. 

Werkwijze

We starten met een oudersessie en daarna volgen kindsessies. Gebruikelijk is om in ieder geval na vijf kindsessies weer een oudervervolgsessie te plannen. Vaak kiezen ouders na drie keer voor een extra oudersessie. Gemiddeld zijn zes tot zeven sessies voldoende.  

 

kindercoach-amersfoort-zelfvertrouwen-ontwikkelen-boos-gedrag

Sander doet wat nodig is voor je kind

Inmiddels werk werk ik meer dan 22 jaar in de Jeugdzorg.  Al mijn kennis en ervaring zet ik in om dat te bieden wat jouw kind nodig heeft. Dankzij mijn ervaring als schoolmaatschappelijk werker ken ik de scholen binnen het regulier en speciaal onderwijs van binnenuit. Hierdoor kan ik kinderen die vastlopen op school gericht ondersteunen. 

Met humor en enthousiasme neem ik jouw kind mee op ontdekkingsreis in de praktijkruimte. De meeste kinderen vertellen meestal vrij direct, wat ze dwars zit of laten in hun spel zien wat ze nodig hebben. Door te praten en te spelen gaan we aan de slag met de klacht van jouw kind. Het ene kind pakt een zwaard, het ander kind wil zich verkleden en het andere maakt opstellingen van Playmobil.

 

zelfvertrouwen geven

Jouw kind weer blij, gelukkig en ontspannen doormiddel van mijn speciale begeleiding van Sader, dé

 kinderpsycholoog gespecialiseerd in boosheid bij kinderen

R

Ontspannen

Thuis heb je een ontspannen kind, wat genuanceerd kan denken. Je kind maakt weer plezier. Kortom een gelukkig kind. Jij begrijpt je kind en je sluit zo aan dat je kind zich gesteund en begrepen voelt

R

Zelfvertrouwen

 Jouw kind staat voor zichzelf. Het voelt zich geaccepteerd door anderen. Jouw kind kent en benut zijn of haar kwaliteiten, is zelfstandig, durft fouten te maken en lost problemen steeds vaker zelfstandig op . 

R

Veerkracht

Je kind heeft keuzevrijheid. Ondanks de omstandigheden weet je kind door te zetten als moeilijk is, een nee te horen krijgt of met tegenslag te maken heeft. Kortom het heeft grip op de situatie zoals die is.

 

Wat anderen zeggen over Sander dé kinderpsycholoog voor kinderen met boosheid

 

Onze dochter heeft erg veel profijt gehad van het kindercoachtraject en Alles kidzzz training. Echt een aanrader! Als ouders hebben we de communicatie met de trainer/coach ook als prettig ervaren. (Translated by Google) Our daughter has benefited a lot from the Alles kidzzz training. I really recommend it! As parents, we have also experienced the communication with the trainer / coach as pleasant.

E.M.

ouders

Sander is Fantastisch. Hij heeft onze geholpen met boosheid en zelfvertrouwen. Hij ontplofte dagelijks en inmiddels komt dit bijna niet meer voor. Onze zoon ging heel graag naar Sander

Gertruda Blok

ouder

fijne samenwerking, professionele benadering van het kind, heel aardig en open, ik raad het aan! (Translated by Google) nice cooperation, professional approach to the child, very nice and open, I recommend it!

Magdalena Kickę

moeder

De kinderpsycholoog voor kinderen met boosheid in Amersfoort

Door middel van integratieve kinderbegeleiding gaat jouw kind op zijn eigenwijze aan de slag met zijn of haar naar gevoel.

Ervaringen van kinderen en ouders met Sander de kinderpsycholoog voor kinderen met boosheid

We zijn bij Sander in eerste instantie terecht komen via zijn online programma: de Kunst van boos zijn.  Omdat onze zoon afgelopen maand thuis kwam te zitten van school en alleen nog maar boos was, hebben we contact gezocht om te kijken naar persoonlijke begeleiding.  We zijn van een boos kind met een laag zelfbeeld weer gegaan naar een kind met meer zelfvertrouwen en die vrolijk is. Ook wij als ouders hebben de oudersessies gevolgd en hebben mooie helpende  handvatten gekregen om met diverse situaties om te gaan.

Dit heeft voor veel rust gezorgd. Sande weet waar hij over praat en heeft voor elke situatie een tool. Hij heeft een natuurlijke rust over zichzelf en geen oordeel over kind of ouder, wat er voor zorgt dat er een open vertrouwelijke band ontstaat. Onze zoon kijkt elke week uit naar de sessies uit! School raadde ons onderzoek aan en inmiddels is onze zoon gediagnosticeerd. Ook met de diagnose (bijv. ADHD of ASS) kun je veel leren over structuur, woedebeheersing en een positief zelfbeeld. Sander kijkt hierin echt naar het kind en wat het nodig heeft. Bedankt voor al je hulp tot nu toe.

Rachel Mercedes

ouder

Wanneer je het even niet meer weet en wat extra ondersteuning en/of advies bij het opvoeden kunt gebruiken, neem dan contact op met Sander. Een fijne gesprekspartner met veel kennis en ervaring waarna je snel mee verder kunt!

Erna de Moedt

Directie OBS Ypenburg en de Tweemaster

Veelgestelde vragen over de speciale begeleiding van Sander de kinderpsycholoog gespecialiseerd in boosheid bij kinderen

Kan er een plan op maat worden gemaakt?

Voor jouw en je kind kan een plan op maat worden gemaakt. Je kan gebruik maken van een basispakket. We kunnen  ook samen een pakket samenstellen met kindsessies, oudersessies, observaties op school. 

Hoe lang duurt een traject?

Een basistraject bestaat uit 8 sessies: oudergesprek, vijfkindsessie, oudervervolggesprek, afsluitende sessie. 85% van de ouders hebben hier voldoende aan.

Is vergoeding mogelijk?

Begeleiding van een kinderpsycholoog en jeugdhulp wordt afhankelijk van je zorgverzekering en gemeente in sommige situaties vergoed. Check je zorgverzekering naar de mogelijkheden. De hulp valt onder: psychologisch zorgverlener, AGB code: 94109370. Ben je in de regio Amersfoort woonachtig dan wordt de zorg soms vergoed door de gemeente via ZorgRondom

Kom ik aanmerking voor vergoedingen

Speciale begeleiding wordt vergoed door de gemeente Amersfoort, randgemeenten en Utrecht West. Er is een verwijzing van de huisarts nodig en daarna is een toekenning vanuit de gemeente nodig. Door de samenwerking met Zorg Rondom kan de zorg worden vergoed.  Je zet het proces in gang door het formulier bij contact in te vullen. Na de toekenning kan de zorg starten.

Van welke methode maak je gebruik?

Tijdens het werken gebruik ik alle kennis en kunde die ik als ontwikkelingspcyholoog heb opgedaan. Ik maak gebruik van coaching die is afgeleid van de “client-based therapy”. Daarnaast ben ik gecertificeerd Rots en Water trainer en Alles kidzzz trainer. Ik maako.a.  gebruik van het gedachten goed van Charlotte Visch, Haim en Ben Furman (Kids skils).

Op welke manier worden ouders betrokken bij de kindersessies?

De gesprekken zijn vertrouwelijk wat betekent dat er geen informatie wordt gedeeld aan derden zonder uw toestemming. De informatie die kinderen delen tijdens de sessies is vertrouwelijk. In de laatste tien minuten worden ouders betrokken in de sessies en met toestemming van jouw kind op de hoogte gebracht van zaken die nodig zijn om te weten. De belangen van jouw kind staan altijd voorop.

Kan er samengewerkt worden met scholen?

Ik ben gewend om samen te werken met scholen. Indien gewenst kan een observatie op school gedaan worden, kan een leerkracht handvatten krijgen zodat deze weer een steun kan worden voor jouw kind.  Ik beschik over een mobiele praktijk zodat een ruimte tijdelijk ingericht kan worden als integratieve praktijkruimte. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Op welke manier onderscheid jouw hulp zich van anderen?

Kinderen mogen op eigenwijze aan de slag met hun klacht. Dit is een uniek standpunt. Dat betekent dat de methode niet centraal staat maar de klacht van je kind. Uit onderzoek weten we dat het niet de methode is die de klacht op lost. Het is de mate van veranderingbereidheid van kinderen en ouders die zorgt voor het effect.

Is integratieve kindercoaching geschikt voor kinderen met bijkomende problematiek?

Kinderen met bijkomende problematiek hebben baat bij integratieve kindercoaching. De manier van spelen spreekt kinderen met ADHD, Autismen, Dyslectie en kinderen met leerproblemen (SBO) aan. Zeker wanneer kinderen moeite hebben met het verwoorden van gevoelens is spel en verbeelding passend. 

Wanneer past integratieve kindercoaching niet

Wanneer ouders in een vechtsscheiding zijn dan kan ik niet helpen. Ouders dienen dan eerst als collega ouders samen op te trekken. De klacht van het kind dient uitgangspunt te zijn niet de problemen van ouders. Wanneer ouderproblematiek te groot is denk aan persoonlijkheidsprobematiek dan is integratieve kindercoaching niet helpend. Soms blijkt vooraf of tijdens het traject dat diagnostisch onderzoek nodig is of dat er onderliggend trauma naar voren komt. Ik bied geen therapie en geen diagnotisch onderzoek. Wel verwijs ik door naar een collega therapeut.

Sander heeft ons met praktische tips ontzettend geholpen. Nora is af en toe nog steeds wel boos maar de boze buien komen minder voor. Onze dochter praat steeds meer over haar gevoel en ze is thuis en op school relaxter geworden. Nora kon niet wachten om weer naar Sander te gaan. Het heeft haar zo’n boost gegeven. Ik gun ieder kind om met Sander te werken. 

Ouders van Nora

Bart had met iedereen ruzie. In de klas op de voetbal en vooral thuis met zijn zus. Wij reageerden eerst ook te boos op Bart en dit werkte niet. Sander heeft ons praktische tips gegeven waardoor we anders naar Bart zijn gaan kijken. De steun die Bart van Sander heeft gehad, heeft direct effect gehad. Hij heeft ook geleerd  om op andere manieren te reageren. Natuurlijk hebben broer en zus nog best weleens een ruzie. Maar ze hebben ook weer veel lol met elkaar.

Ouders van Bart 10 jaar

Ontdek wat de mogelijkheden zijn om snel een traject te starten

11 + 15 =

```