Tiendaagse Challenge:
Praten met kinderen over gevoelens

Praten met kinderen over gevoelens is niet alleen leuk het is ook heel waardevol, echt een challenge. De challenge praten met kinderen over gevoelens is waanzinnig leuk om te doen. Kinderen hebben vaak niet de woorden die wij volwassenen gebruiken om gevoelens te verwoorden. Kinderen praten gemakkelijker over gevoel via spel en beeld. Maar wij volwassenen zijn die taal een beetje kwijtgeraakt. Hoe mooi is het om deze taal te leren en toe te passen, waardoor je meer verbinding krijgt met je kind. Gelukkig is deze taal niet moeilijk om te leren. Ik neem je tien dagen mee en zal je inspireren, wat je zeker nieuwe inzichten op gaat leveren!  De challenge richt zich op kinderen van 4 tot 12 jaar. Je kan de challenge helemaal in je eigen tempo doen. Je kan tot 31 januari 2022 mee doen

N

Natuurlijk krijg je praktische handvatten die je helpen om met je kind door middel van spel en beeld over gevoelens te praten

N

Je ontdekt hoe je aansluit op de taal van kinderen, waardoor je echt verbinding maakt met je kind

N

De oefeningen zijn effectief en praktisch en bovendien vinden kinderen de oefeningen plezierig om te doen

N

Jij gaat aan de slag met oefeningen waarmee je kind steeds meer woorden krijgen om zich uit te drukken

Hoe werkt de challenge praten met kinderen over gevoelens?

 

Tijdens de challenge praten met kinderen over gevoelens krijg je Iedere ochtend een mail met een link naar de ROTA Academie. In de ROTA Academie staan inspirerende video’s, achtergrond informatie en uitdagende opdrachten voor je klaar. Je kan de training helemaal op jouw moment volgen. Reserveer ongeveer een half uurtje. Heb je even geen tijd, geen probleem dan bekijk je het later. Na de tiendaagse is het materiaal nog een week beschikbaar. Maar je hebt alle tijd om het in jouw tempo te doen. Je hebt drie weken toegang tot de materialen.

Tijdenlijke Bonus: een opname van het Webinar: praten met kinderen over gevoelens

Kindercoach Amersfoort

Hoe ik kinderen help met een naar gevoel

Mijn naam is Sander Kooijman en ik ben schoolmaatschappelijk werker, ontwikkelingspsycholoog en integratief kindertherapeut (i.o). Ik werk al bijna 20 jaar met veel plezier in de jeugd- en gezinshulpverlening. Deze kennis en ervaring neem ik mee om het beste te bieden voor jouw kind. Ik weet nog wel toen ik net begon als schoolmaatschappelijk werker. Heel veel geleerd, echter praten met kinderen dat zat toen niet zo in opleiding. Maar nog steeds merk ik dat dat ouders, hulpverleners, en leerkrachten het moeilijk vinden om met kinderen te praten over gevoel. In de eerste plaats gun ik kinderen dat ze bij zoveel mogelijk ouders en hulpverleners terecht kunnen met hun verhaal.

 

Wat anderen over de challenge praten met kinderen over gevoelens zeggen

Ik heb de Online tiendaagse challenge “praten met kinderen over gevoelens” gevolgd. Erg leuk en leerzaam! Gewoon concrete voorbeelden en met praktische oefeningen, waar je gewoon meteen mee aan de slag kan. Omdat Sander niet een “gelikte video” heeft willen maken maar gewoon vanuit z’n ervaring (lees: hart) spreekt komt het heel goed over en kan je het goed plaatsen. Dankjewel Sander, voor deze mooie en in ieder geval voor mij zeer waardevolle challenge !

Miranda Bijlsma

ouder

Ik heb met veel plezier de tiendaagse challenge: ‘praten met kinderen over gevoelens’ gevolgd bij de heer Kooijman. Een laagdrempelige challenge waar je gemakkelijk elke dag aan kunt werken en makkelijk toepasbaar is in praktijk. De challenge had veel aanknopingspunten met mijn afgeronde opleiding Pedagogiek, maar bevat hele mooie en nieuwe inzichten die ik weer meeneem. Bedankt voor de wijze online lessen!

Banu S.

Ouder en law student

De online training Bouwen aan Zelfvertrouwen is een leuke en krachtige manier om kinderen te ondersteunen in het opbouwen van een positief zelfbeeld. De combinatie van filmpjes , opdrachten en achtergrondinformatie maken het heel compleet en duidelijk. Zowel ouder als kind worden op een uitdagende manier gestimuleerd om aan de slag te gaan.

Nancy Achterhof

Ouder en schoolmaatschappelijk werker

Ik neem je tien dagen mee in de wereld van spel en verbeelding

De wereld van kinderen met spel, fantasie en verbeelding is geweldig en staat misschien wel ver af van onze dagelijkse volwassenwereld. Ik ben een bruggenbouwer en neem je graag mee naar deze wereld. Het contact maken met kinderen gaat me gemakkelijk af. Na afloop geven kinderen een tien of zelf wel eens een 100 voor het traject. Heerlijk om zo van kinderen terug te horen dat ze dat wat dwars zit gewoon vertellen en zo het nare gevoel oplossen. Deze handvatten wil ik jou graag meegeven tijdens deze challenge. 

Hoe ziet de tiendaagse praten met kinderen eruit?

✅ In tien dagen gaan we dagelijks super interessante onderwerpen behandelen
✅ Je krijgt toegang tot de online Rota Academie met alle cursus materialen
✅ Iedere dag bestaat uit een thema met inspirerende video’s, achtergronden en een praktische opdracht
✅ Tiendagen lang neem ik je mee op jouw moment in de wereld van spel en verbeelding van kinderen

Wil jij vandaag aan de slag met praten met kinderen over gevoelens
Je doet mee voor!

 

Nu € 10,-  inclusief BTW normaal27,-. 

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze cursus iedereen aan!

Jessica Vrolijk

ouder

Deze cursus is zo praktisch en ik raad iedere ouder aan deze cursus te volgen. Wat een leuke afwisseling van opdrachten, ebooks en filmpjes. Onze zoon vond de filmpjes en opdrachten erg leuk om te doen.

Didier Winterstein

ouder

Als HR -adviseur en ouder ben ik enthousiast over Sanders activiteiten als schoolmaatschappelijk werker en kindercoach! Zijn ervaringen in beide werkvelden versterken elkaar en ik lees graag zijn tips voor ouders.

Mariëtte de Groot

ouder

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)