Challenge Praten met kinderen over gevoelens

Voor ouders en professionals die van kinderen van 4 tot 12 jaar die via de taal van kinderen meer diepgang in gesprekken willen krijgen Editie donker dagen: start 6 december tot 23 december 2022
Yes ik ga de uitdaging aan

Praten met kinderen over gevoelens

Praat je kind moeilijk over zijn of haar gevoelens? Is het een binnenvetter of vind je het moeilijk om met je kind te praten over gevoelens? Dan kan ik je helpen. Wist je dat Kinderen gemakkelijker over gevoelens praten dan je denkt. Kinderen staan namelijk veel dichter bij hun gevoelens dan wij volwassenen denken.

Hoe praat je met kinderen over gevoelens? Door de taal van kinderen te gebruiken. De taal van kinderen gaat via spel en verbeelding. Kinderen verwerken alles wat ze dagelijks meemaken in spel. Wanneer je spel en verbeelding in gesprekken toepast, zul je merken dat praten over gevoelens met je kind gemakkelijker gaat. Vaak zijn wij volwassenen die taal een beetje kwijtgeraakt of verleerd. Maar hoe plezierig en nuttig is het om deze taal te leren en toe te passen.

Speciaal voor jou heb ik de Challenge praten met kinderen over gevoelens ontwikkeld. Tijdens deze Challenge zal je ontdekken dat je met eenvoudige uit te voeren opdrachten als snel een leuk gesprek met diepgang krijgt. Ik neem je tien dagen mee en zal je inspireren met praktische tools. De Challenge richt zich op kinderen van 4 tot 12 jaar. Je kan de Challenge samen met je kind helemaal in je eigen tempo doen. 

N

Omdat je praktische handvatten kunt gebruiken die je helpen om met je kind over gevoelens te praten

N

Omdat je nieuwsgierig bent hoe jij meer diepgang in gesprekken kunt krijgen met je kind

N

Omdat je effectieve en praktisch oefeningen kunt gebruiken waarmee jij je kind meer woorden geeft om zich uit te drukken

N

Omdat je op zoek bent naar nieuwe inzichten en inspiratie om met kinderen te praten over gevoelens

Hoe werkt de Challenge praten met kinderen over gevoelens?

Tijdens de Challenge: praten met kinderen over gevoelens krijg je Iedere ochtend een mail met een link naar de Rota Academie. In de Rota Academie staan inspirerende video’s, achtergrondinformatie en uitdagende opdrachten voor je klaar. Deze challenge, start vanaf 6 december tot 23 december. Je kan de training helemaal op jouw moment volgen. Reserveer ongeveer een half uurtje. Heb je even geen tijd, geen probleem, dan bekijk je het later. Na de tiendaagse is het materiaal nog 3 maanden beschikbaar. 

"De Challenge is het stappenplan voor ouder of professional die met kinderen in gesprek willen gaan over gevoelens"

Kindercoach Amersfoort

Hoe ik verbinding maak met kinderen

Mijn naam is Sander Kooijman en ik ben schoolmaatschappelijk werker, ontwikkelingspsycholoog en integratief kindercoach.
Ik werk 20 jaar met veel plezier in de jeugd- en gezinshulpverlening. Deze kennis en ervaring neem ik mee om het beste te bieden voor jouw kind. Ik weet nog wel toen ik net begon als schoolmaatschappelijk werker. Heel veel geleerd, echter praten met kinderen dat zat toen niet zo in de opleiding. Maar nog steeds merk ik dat dat ouders, hulpverleners, en leerkrachten het moeilijk vinden om met kinderen te praten over gevoel. Speciaal voor jou heb ik deze plezierige en laagdrempelige Challenge gemaakt die je direct helpt om op speelse wijze contact te maken met je kind

 

Wat anderen over de challenge praten met kinderen over gevoelens zeggen

Ik heb de Online tiendaagse challenge “praten met kinderen over gevoelens” gevolgd. Erg leuk en leerzaam! Gewoon concrete voorbeelden en met praktische oefeningen, waar je gewoon meteen mee aan de slag kan. Omdat Sander niet een “gelikte video” heeft willen maken, maar gewoon vanuit z’n ervaring (lees: hart) spreekt, komt het heel goed over en kan je het goed plaatsen. Dankjewel Sander, voor deze mooie en in ieder geval voor mij zeer waardevolle challenge!

Miranda Bijlsma

ouder

Ik heb met veel plezier de tiendaagse challenge: ‘praten met kinderen over gevoelens’ gevolgd bij de heer Kooijman. Een laagdrempelige challenge waar je gemakkelijk elke dag aan kunt werken en makkelijk toepasbaar is in praktijk. De challenge had veel aanknopingspunten met mijn afgeronde opleiding Pedagogiek, maar bevat hele mooie en nieuwe inzichten die ik weer meeneem. Bedankt voor de wijze online lessen!

Banu S.

Ouder en law student

De Challenge is is een leuke en krachtige manier om kinderen te ondersteunen. De combinatie van filmpjes, opdrachten en achtergrondinformatie maken het heel compleet en duidelijk. Zowel ouder als kind worden op een uitdagende manier gestimuleerd om aan de slag te gaan. 

 

 

Nancy Achterhof

Ouder en schoolmaatschappelijk werker

Ik neem je tien dagen mee in de wereld van spel en verbeelding

De wereld van kinderen met spel, fantasie en verbeelding is geweldig en staat misschien wel ver af van onze dagelijkse volwassenwereld. Ik ben een bruggenbouwer en neem je graag mee naar deze wereld. Het contact maken met kinderen gaat me gemakkelijk af. Na afloop geven kinderen een tien of zelf wel eens een 100 voor het traject. 

Hoe ziet de tiendaagse praten met kinderen eruit?

✅ In tien dagen gaan we dagelijks super interessante onderwerpen behandelen
✅ Je krijgt toegang tot de online Rota Academie waar alle materialen klaar staan
✅ Iedere dag bestaat uit een thema met inspirerende video’s, achtergronden en een praktische opdracht
✅ Tien dagen lang neem ik je mee naar de wereld van spel en verbeelding

 

Bonussen

⭐ Bonus: Eerdere opname Webinar: praten met kinderen over gevoelens
⭐ Bonus: Eerder opname van het Exclusief Webinar: Hoe doe je dat praten met kind als je het zelf niet zo hebt meegehad
⭐ Podcast afleveringen: met aanvullingen op de thema’s

Het programma heeft een totale waarde van minimaal 97,-

 

Je kan nu tijdelijk deelnemen met de voor € 27,-

Al meer dan 500 deelnemers gingen je voor

Ik ben vandaag begonnen met de online Challenge. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze cursus iedereen aan!

Jessica Vrolijk

ouder

Deze cursus is zo origineel en ik raad iedere ouder aan deze cursus te volgen. Wat een leuke afwisseling van opdrachten, E-books en filmpjes. Onze zoon vond de filmpjes en opdrachten erg leuk om te doen. 

 

Didier Winterstein

ouder

Als HR -adviseur en ouder ben ik enthousiast over Sanders activiteiten als schoolmaatschappelijk werker en kindercoach! Zijn ervaringen in beide werkvelden versterken elkaar en ik lees graag zijn tips voor ouders. 

 

Mariëtte de Groot

ouder

Dag(en)

:

Uren

:

Minuten

:

Seconden