Laten we vooral luisteren naar kinderen. Kinderen zijn deskundig over zichzelf

Over Sander

Ik weet het nog zo goed ik was 16 jaar en scoutingleider bij de welpen. Onder het podium zat een jongetje weggekropen. Door even naast hem te gaan zitten en wat te kletsen en te luisteren werd hij weer blij. Even later speelde hij weer gewoon mee met de andere kinderen. Ondanks alles zag ik weer een gelukkig kind. Dit was het keerpunt in mijn leven ik gooide het roer om.  Ik wisselde mijn economische opleiding in voor maatschappelijk werk en later psychologie en integratieve kindertherapie. Sindsdien wil ik daar waar ik kan bijdragen aan de gelukkigheid van kinderen.

Ik ben Sander Kooijman, schoolmaatschappelijk werker, ontwikkelingspsycholoog en integratieve kindertherapeut (i.0). Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal van jouw kind. Door goed naar jouw kind te luisteren wordt duidelijk wat jouw kind denkt en voelt. Op deze manier weten we waarom jouw kind doet zoals deze doet. Samen ontdekken we wat jouw kind nodig heeft.

In de afgelopen jaren zijn honderden kinderen en ouders jullie al voor gegaan. De meeste vragen die op mijn pad komen zijn vragen over boos gedrag van kinderen. Ik ben breed opgeleid en kan bij tal van vragen helpen. Ik ben specialist op het gebied van vragen over kinderen met boos gedrag. Ik blijf me bijscholen, ontwikkelen en mezelf steeds weer verbeteren. 95% van de ouders en kinderen die ik heb begeleid zijn tevreden tot zeer tevreden. 

Graag wil ik kinderen meegegeven dat ze moeilijkheden zelf op eigen wijze kunnen aanpakken. Soms kunnen kinderen hulp gebruiken van mensen uit de directe omgeving (ouders en school). Ik help kinderen dat ze zelf om deze hulp kunnen en durven vragen. Ik ben iemand die houd van aanpakken, vlot starten, korte duidelijke trajecten met resultaat. Ieder kind is uniek. Het is fascinerend om te zien dat kinderen zelf heel goed weten wat ze nodig hebben. Ik zet al mijn kennis en ervaring in om dat te bieden wat jouw kind nodig heeft.

 

Volg mij op Social Media:

WO ontwikkelings- en onderwijspsychologie

Ontwikkelings- en Onderwijs Psychologie houdt zich bezig met het verloop van de ontwikkeling en de dynamiek van cognitie, zelfregulatie en emotionele competentie met implicaties voor onderwijs en klinische praktijk.

HBO Maatschappelijk Werk

Maatschappelijk werk houdt zich bezig met het bieden van psycho-sociale ondersteuning aan kinderen en volwassenen. Door mijn jaren lange ervaring ben ik specialist betreffende vraagstukken die gaan over de sociaal emotionele ontwikkeling op school en thuis.

Master Kindertherapeut EP (i.o)

Ik ben in opleiding tot integratieve kindertherapeut aan de Nederlandse Academie van Psychotherapie in Amsterdam. Dit is het hoogste niveau van kindertherapie in Nederland.  In deze opleiding leer ik de onderliggende blokkades en trauma’s van kinderen  op te lossen.

Hoe klanten mij ervaren

Sander is een hele lieve man die Victor heel goed geholpen heeft met zijn emoties. In de klas wordt hij nu minder snel boos. Victor vindt het bij Sander het allerleukste wat er is. Ik heb zelf handige praktische tips gekregen. Ik zou Sander zeker aanbevelen.

Ouders van Victor

Sander is in staat om ouders goed te begeleiden, kan de koppeling naar school goed kan maken en hij is bovenal een fijne collega.

Angela Apon

Interim Intern Begeleider, Apon Expertise binnen de basisschool

We waren ten einde raad. Na een gesprek met de leerkracht blijkt dat Victor pest, kinderen bedreigd en telkens bij conflicten betrokken is.  Victor heeft meegedaan met Alles kidzzz en hij heeft ontzettend veel geleerd. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid en gaat de conflictsituaties meer uit de weg. Alles kidzzz is intensief voor ouder en kind en we hebben er heel veel aan gehad.

Ouders van Victor K

Wil je meer weten over integratieve kindercoaching?

 

Mijn kind heeft recht op zijn eigen geluk. Ik gun mijn kind integratieve kindercoaching.