``` ```

Wat is talent?

Talent is dat wat iedere mens uniek en bijzonder maakt. Het is je meest kostbare bezit. Ieder mens heeft een talent of beter gezegd: een uniek talent. Een talent is het vermogen om iets heel goed te kunnen. Ieder kind wordt geboren met een uniek talent. Vormen van talent zijn: muzikaliteit, spreekvaardigheid, enthousiasme. Nogal wat kinderen en vaak ook volwassenen (h)erkennen de eigen talenten niet, of bagatelliseren ze, terwijl ze ons uniek maken. Een talent is voor onszelf vaak vanzelfsprekend, “het is toch normaal dat ik dat kan”. Talenten laten zien wie je echt bent, wat je graag doet en waar je plezier in krijgt. Kinderen nemen hun overal mee naar toe: naar school, thuis en natuurlijk tijdens sport en buitenspelen.

Wat gebeurt er wanneer kinderen hun talent al jong kennen?

Wanneer kinderen hun eigen unieke talent al vroeg kennen dan heeft dat voordelen. Voor school en ouders is het belangrijk om kinderen te helpen om hun talent te ontdekken. Wanneer ouders en leerkrachten oog hebben voor het talent van kinderen zullen kinderen blijer en gelukkiger in het leven staan. Talent is vooral zichtbaar in activiteiten die kinderen moeiteloos afgaan.  Kinderen worden er niet alleen blij en gelukkig van ze krijgen er ook energie van, ontwikkelen zelfinzicht, het zelfvertrouwen zal toenemen. Hierdoor zullen kinderen gemakkelijker keuzen kunnen maken en vaker positieve emoties ervaren.

Verder lezen over talent

Talent, het is zo vanzelfsprekend dat je het zelf niet herkend. In dit blog neem ik je mee met verhaal van Merel van 11 die haar talent ontdekt.

Ga hier naar het blog

 

```