``` ```

Kent je kind zijn of haar kwaliteiten?

Kwaliteiten of sterke kanten zijn de eigenschappen die tot de kern van je kind behoren. Het zijn de sterke en opvallende kanten. Kwaliteiten geven kleur aan je kind. Wanneer ouders tegen elkaar zeggen: “hij is zo onbevangen, ze is zo open, gevoelig en stoer” dan hebben ze het over de kwaliteiten van kinderen.

Kinderen die hun kwaliteiten kennen staan stevig in de wereld.

Wanneer kinderen uitgaan van hun sterke kanten geeft dit zelfvertrouwen. Hierdoor staat deze kinderen stevig in de wereld. Door kinderen te leren waar de sterke kanten liggen vergroot je het zelfbewustzijn en zelfinzicht. Wanneer kinderen vaak boos gedrag laten zien dan help jij je kind door eerst aan de slag te gaan met zelfvertrouwen. Maar is het boze gedrag te heftig dan is het helpend om eerst met boos gedrag aan de slag te gaan.

Hoe waardevol is het als kinderen al heel jong hun kwaliteiten in zetten?

Kinderen die zich bewust zijn van hun kwaliteiten kunnen die bewust gaan inzetten hebben een voorsprong. Deze kinderen weten al heel jong wie ze zijn en wie ze niet zijn. Natuurlijk hebben deze kinderen ook wel last van onzekere gevoelens. Het verschil is dat deze kinderen de onzekere gevoelens de baas zijn. Kinderen die hun kwaliteiten weten meestal ook veel beter wie ze zijn.

Wil je aan de slag met het versterken van je kind bekijk dan eens de Online Training Bouwen aan zelfvertrouwen

Klik hier en lees hier verder over de online training Bouwen aan Zelfvertrouwen voor ouder en kind

```