``` ```

Grip op het boze gedrag van je kind

Ontdek wat achter de boosheid van je kind zodat boos doen niet meer nodig is
Programma-boosheid-boos-kind boosheid-kind-beter-begrijpen

Wil jij het boze gedrag van je kind beter begrijpen?

Je kind weet dat het met boos of negatief gedrag de aandacht van volwassenen trekt. Helaas krijgt je kind niet die aandacht die het zo nodig heeft. Hierdoor voelen boze kinderen zich vaak onbegrepen en alleen. Maar ook ouders weten niet goed hoe ze het negatieve gedrag kunnen ombuigen.  Misschien heb jij ook al van alles geprobeerd. Je raakt geïrriteerd en boos en misschien zit er af en toe helemaal doorheen. Vanuit ervaring weet ik dat een escalatie hoog kan oplopen. Gelukkig is boos gedrag van kinderen meestal effectief aan te pakken. Met de juiste hulp en begeleiding hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om snel positieve stappen te zetten.

Zelfbeheersing-Sander-Kooijman_kinderpsycholoog-Amersfoort

Het geheim achter boos gedrag 

Kinderen die boos doen geven vaak aan. Papa en mama of de leerkracht ziet me niet. Ze begrijpen me niet. Kinderen die boos doen voelen zich vaak heel machteloos. 

Wat we zien is een schild van boosheid. Maar hoe kalmeer je nu een kind dat onbereikbaar is?. Hoe zorg je nu dat de ontploffingen die voor niemand goed is stoppen?

Deze kinderen hebben nog weinig lichaamsbewustzijn en emotioneel bewustzijn en zelfinzicht. Hierdoor kunnen ze emoties, maar moeilijk beheersen en reguleren en zijn bij het minste of geringste hun doen.

Juist door samen aan de slag te gaan en ouders handvatten te geven en te werken aan het emotioneelbewustzijn en zelfbeheersing kan je vrij snel mooie stappen zetten

Wat echt niet werkt

 

Er zijn heel wat valkuilen want boosheid roept bij ouders nu net niet die reactie op die kinderen nodig hebben. Hierdoor onder een paar veel voorkomende missers 

❌ Ongeduldig en zelf boos worden of zelf fysiek gaan doen: je schaadt, je kind onbedoeld

❌ Je kind kleineren: het zelfvertrouwen wordt verder afgebroken

❌ Straffen: je kind ondergaat het of ontloopt het en verder verandert er niets

❌ Dreigen: je kind ontwikkeld angst en gaat meer liegen en stiekem doen

❌ Je kind de zin geven; je kind leert niet grenzen van anderen te respecteren

 

Er zijn er nog meer. Geen nood als je jezelf herkent. Je bent niet de enige ouder. Moedig dat je dit durft uit te spreken. Dan is de verandering begonnen. Weet dat je iedere dag een keuze hebt om het anders te doen, ook al lukt het nog niet altijd. Je bent hier niet voor niets. Misschien volg je me al een tijdje en heb a heel wat e-books en podcasts gelezen. Dan is het nu het moment om te zeggen. Yes ik ga het nu doen. 

Sander Kooijman, de kinderpsycholoog die naast de kinderen en ouders staat

De afgelopen 20 jaar heb ik al zoveel ouders met kinderen geholpen. In de Corona tijd heb ik een  effectief, preventieve,  kortdurend programma DE KUNST VAN BOOS ZIJN geschreven voor ouders met kinderen van 6 tot 12 jaar die opvallen met boos gedrag. .

sander-kooijman-kinderpsycholoog-jeugd-en-kinderpraktijk-Rota-online-programma-boosheid-kind-basisschool

Hoe ik kinderen help met boosheid

Ik ben Sander Kooijman kinderpsycholoog. Naast mijn kinderpraktijk ben ik al meer dan 20 schoolmaatschappelijk werker. De afgelopen jaren heb ik ontzettend veel kinderen en hun ouders geholpen met boosheid en andere gevoelens die dwars zitten. Ondertussen weet ik precies wat wel en niet werkt. Al deze handvatten vind je nu terug in het programma: De kunst van boos zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar met boos gedrag.

Ik help je om met andere ogen naar het moeilijke gedrag van je kind te kijken.  Het geeft niet dat je zo nu en dan je geduld verliest of geïrriteerd raken. Naast ouder ben je ook mens. Maar het dwingt respect af wanneer je deze kant wilt onderzoeken en bereid bent om nieuwe manieren uit te testen. 

Wij zijn met onze zoon gestart omdat onze zoon vanwege boosheid en prikkelgevoeligheid thuis is komen te zitten. We zijn met veel plezier gestart en vonden het daarna fijn om daarnaast ook 1 op 1 met Sander te werken. Inmiddels gaat onze zoon weer naar school en weten we waar de boosheid vandaan. We hebben geleerd om naast onze zoon te komen. Hij wordt nog wel boos maar we weten precies hoe we hem kunnen helpen. 

Moeder Rachel

ouder

Ik heb met veel plezier de training van Sander gevolgd. Erg leuk en leerzaam! Gewoon concrete voorbeelden en met praktische oefeningen, waar je gewoon meteen mee aan de slag kan. Omdat Sander niet een “gelikte video” heeft willen maken maar gewoon vanuit z’n ervaring (lees: hart) spreekt komt het heel goed over en kan je het goed plaatsen. Dankjewel Sander, voor deze mooie en in ieder geval voor mij zeer waardevolle challenge !

Miranda Bijlsma

ouder

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze cursus iedereen aan!

Jessica Vrolijk

ouder

online-programma-de-kunst-van-boos-zijn-kinderpsycholoog-amersfoortsfoort

De kunst van boos zijn

Speciaal voor jou en je kind heb ik het online programma DE KUNST VAN BOOS ZIJN gemaakt voor ouders en kinderen van 6 tot 12 jaar. Na het volgen van deze online training gaan jullie het boze gedrag van je kind beter begrijpen.  Je kind krijgt de tools om boosheid beter te herkennen en te uiten. Samen maken jullie een plan om escalatie te voorkomen. Na het volgen van deze online training zullen de boze buien minder vaak, minder heftig en minder lang duren. De kunst van boos zijn gaat over dat je kind in plaats van schelden, schoppen, slaan of wegkruipen gaat aanpakken. Voor nogal wat kinderen betekent dat: zeggen wat je denkt en voelt.  

Samen met je kind aan de slag

Tijdens het programma de Kunst van boos zijn. Het programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar met boos gedrag gaan jullie samen stap voor stap ruimte geven aan de boze gevoelens van je kind en van jezelf. Je kind leert praten over wat er dwars zit. De video’s in de training geven inzicht en helpen je om met je kind over gevoel te praten. Jullie krijgen handvatten waarmee je liefdevol en respectvol het boze gedrag gaat ombuigen. Na de eerste module kunnen jullie de heftige escalaties stoppen. De tweede module is gericht om de oorzaak van de boze bui aan te pakken. Je kind leert steeds beter het nare gevoel te uitten en je zal merken dat het steeds minder nodig is voor je kind om zo boos te doen. Wees niet verbaasd wanneer je kind na deze cursus meer open en assertiever zal reageren wanneer er iets gebeurt wat niet leuk is.

kinderpsycholoog-programma-boos-kind-Amersfoort-boesheid-frustratie

Na deze training:

9

Begrijp jij het boze gedrag van je kind beter

9

Kan je kind gemakkelijker over gevoelens praten

9

Zal je kind steeds beter in staat zijn zichzelf te kalmeren en te troosten

9

Weten jullie hoe je escalatie kan voorkomen.

9

Kennen jullie de oorzaak van het boze gedrag

9

Kan jij je boze kind kalmeren

9

Zal je kind assertiever worden

9

Kunnen jullie samen thuis een gezellige en ontspannen sfeer maken

 

MET DEZE  ONLINE CURSUS DE KUNST VAN BOOS ZIJN KRIJG JE:

woede-meisje-jongen
9

Twee uitgebreide online lessen die je op je eigen tempo kan volgen

9

Een jaar toegang tot de online trainingsomgeving van de Rota academie

9

Leuke, leerzame en vooral praktische oefeningen voor jou en je kind

9

13 video's, verschillende E-books en werkbladen voor jou en je kind

9

Meetbaar resultaat door een voor- en nameting

 

 

Het online programma: de kunst van boos zijn
het programma voor ouders met kinderen van 6 tot jaar met boos gedrag

 

Module 1 De kunst van boos zijn
Module 2 Samen boosheid begrijpen

 

Inclusief:

E-book – De kunst van boos zijn
13 video’s waarmee kinderen de gevoelens leren herkennen en uiten
E-book: boze kinderen begrijpen
Werkboek voor kinderen: de verschillende kanten van mezelf
Werkboek voor ouders: Boosheid beter begrijpen
en meer

 

Totale waarde van het programma € 167

 

Sander-Kooijman-kinderpsycholoog-Amersfoort-toolkit boos gedrag

Nu inclusief bonus: toolbox boos met een waarde van 47 euro

Deze toolbox bevat:
✅ Doelen tool: een tool waarmee je het e-book met 25 weetjes direct omzet in concrete doelen
✅ De reflectietool: waarmee jij inzicht krijgt in je eigen valkuilen en het negatieve patroon doorbreekt
✅  “ik snap je helemaal methode” waarmee jij je kind helpt emoties de baas worden
✅ De “gaan voor rust” tool waardoor jij en je kind steeds beter weten wat zorgt voor rust en ontspanning
✅ De stop ontploffingsgevaar tool: waarmee je handvatten krijgt die helpen om met deze heftige ontploffingen om te gaan.
✅ Inclusief bonus Podcastserie boos met nog een keer 7 Podcasts over het thema boosheid

Bonus 2 opname Masterclass boosheid van kinderen beter begrijpen

 

Je ontvangt de eerdere opname van de masterclass boosheid bij kinderen beter begrijpen. In deze masterclass geef ik je direct handvatten waarmee je aan de slag kan met het boos gedrag van je kind.
Deze masterclass heeft een waarde van 25 euro en is een fantastische aanvulling op het programma.

kinderpsycholoog-sander-kooijman-boos-gedrag-kind-ouderschap

 Profiteer van deze tijdelijke aanbieding inclusief bonussen

 

Sander werd ons aangeraden, onze zoon was vaak overweldigd door zijn emoties en kon daar niet over praten of werd erg boos. En dat zat hem duidelijk in de weg. Vanaf het begin had hij een goede klik met Sander en zagen wij gaandeweg duidelijk een verandering. Hij zit nu beter in zijn vel en het lukt hem ook veel beter om over zijn gevoel te praten. Wij zijn ontzettend blij met dit resultaat!

Johanna ten Cate

ouder

Fijne rustige uitleg en lessen om op verschillende onderwerpen beter met kinderen te leren omgaan als ouder en of als professional. Regelmatig krijg je daarover updates, uitnodigingen en uitleg met filmpjes, teksten en dus bijeenkomsten. Leerzaam en aanraden waard!

Tom Buchner

ouder

Sander Kooijman is een enthousiast persoon als het over de taal van het kind gaat. Hoe je in verbinding wilt en kunt staan met een kind. Dit komt in zijn programma’s goed aan bod.

Anne Marie Berntsen

ouder

Veel gestelde vragen over de online training

Wat voor werkvormen zitten er in de training?

De werkvormen zijn praktisch en uitdagend. De video’s bekijk je samen met je kind en zijn er op gericht om je kind in de actie te laten gaan. De e-books zijn gericht op de ouders en zitten boordevol praktische handvatten. Ze zijn echter zo geschreven dat ze voor nieuwsgierige oudere kinderen goed te lezen zijn. Iedere les bevat een uitdaging wat echt roept om in de actie te komen. Tijdens de training maak ik gebruik van effectieve leerzame technieken uit de praktijk die de kinderen heel leuk vinden om te doen.

Voor welke kinderen is deze online training geschikt?

Kinderen van 6 tot en met 7 kunnen de oefeningen met wat ouderlijke begeleiding gewoon goed maken. In de werkboeken wordt gebruik gemaakt van eenvoudige taal.  Je kan zelf de training aanpassen door de kinderen de opdrachten te laten tekenen en de taal is dan geen probleem. Tijdens de training geef ik hier handvatten voor. Alle oefeningen worden middels video uitgelegd.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen heel goed en zelfstandig de opdrachten doen. 

Wat als mijn partner niet wenst mee te doen?

Om boos gedrag effectief aan te pakken is het enorm waardevol als jullie samen de cursus doen. Jullie gebruik maken van elkaars visie en elkaar aanvullen. Het is juist mooi wanneer jullie verschillend denken over zaken. Samen weet je gewoon meer.

Mijn kind heeft bijkomende problematiek kan mijn kind meedoen?

Kinderen die prikkelgevoelig zijn, met ADHD of Autisme of een lichte verstandelijke beperking kunnen over het algemeen prima meedoen. Twijfel je plan dan even een gratis gesprek in.

Mag ik als hulpverlener de training ook aanschaffen?

Oorspronkelijk heb ik de cursus gemaakt voor de kinderen die het zo nodig hebben.  De checklist is al honderden keren gedownload. Er is heel veel vraag naar zo’n praktisch tool. Ik was verbaasd dat juist jeugdhulpverleners behoefte hebben aan deze tool. Helemaal verbaasd was ik dat hulpverleners ook over gingen tot het aanschaffen van de cursus omdat ze het zo handig vinden in de trajecten die ze hebben. Een prachtig compliment.  Bij de aanschaf van de training heb je een jaar toegang tot de middelen die je natuurlijk prima kan gebruiken in je eigen trajecten.

Kunnen kinderen van 4 tot 6 jaar meedoen?

Kinderen van 4 tot 5 jaar hebben veel hulp nodig. Ik werk regelmatig met kleuters op school en de oefeningen pas ik aan. Voor mij is dat gemakkelijk. Ik weet dat dit voor sommige ouders lastig kan zijn. Je kan hier per email hulp bij vragen. Vandaar heb ik de leeftijd aangepast naar zes jaar. Je mag hier zelf een afweging maken voor jouw kind. 

Kunnen alle kinderen meedoen?

Ja,  de training is geschikt voor alle kinderen. Van alle vragen die ik krijg zijn 9 vqn de tien vragen met coaching op te lossen. Mocht je vast lopen neem dan even contact op. Er zijn ook mogelijkheden om jullie online te coachen.

Ik heb nog twijfels wat kan ik doen?

Heb je nog twijfels neem dan vrijblijvend even contact op. Samen komen we er dan uit.


Leuk, leerzaam en uitdagend

Deze training is leerzaam, uitdagend uniek in Nederland, gloednieuw en vooral heel leuk.
Deze training kunnen jullie helemaal in jullie eigen tempo volgen.
Neem drie keer in de week een half uur met je kind voor de training
Plan een half uur in de week met je partner.
De training kan je in drie tot vijf weken afronden.

De Rota Academie
Je volgt de training in de trainingsomgeving van de Rota academie van Jeugd- en Kinderpraktijk Rota.
Hier staan alle video’s, werkboeken voor je klaar. Je krijgt een jaar toegang.
Je kan de filmpjes zo vaak herhalen als je wilt.
Het tempo kan je afstemmen op je kind en jezelf.

Grijp deze unieke kans
De cursus is laagdrempelig, bevat mijn kennis en kunde van jaren en is met een flinke dosis humor opgezet.
Een unieke kans voor jezelf en je kind!
Het gaat jullie ouders bijzondere momenten samen met je kind opleveren.
De prijs is heel laag.
Terwijl de opbrengst heel groot zal zijn.
Een coachsessie in de kindercoachpraktijk kost alleen al € 95,-.

  Nu tijdelijk met extra korting en mooie bonussen


inclusief de toolbox boos

 

 de masterclass boosheid van kinderen beter begrijpen

             

 

```