Pleegouder worden: alle fasen mee maken

In deze Podcast deel ik het begin van hoe we pleegouder zijn geworden. In 2012 hadden we ons ingeschreven voor een informatiebijeenkomst. Dat is het begin en ons traject is begonnen. Inmiddels zijn onze pleegjongens 5 en 8 jaar. Het begin is heel bijzonder geweest. Het traject is voor beide kinderen ook heel verschillend verlopen. Geen kind is hetzelfde en dat geldt ook voor pleegkinderen. Het begin was moeilijk en voor ons pleegouders was het begin bij beide kinderen onzeker. Dat is iets wat bij pleegouder zijn hoort. Het gaat om het beste voor de kinderen. Wat is het beste? Het perspectief en de rol die de biologische ouders kunnen spelen is bij veel kinderen in het eerste jaar onduidelijk. Dat was bij ons ook zo. Dat was voor alle betrokkenen heel moeilijk. Het begon allemaal met belletje. Yvonne van pleegzorg belde ons of we ruimte hadden om over enkele dagen een jongetje op te vangen.  In deze Podcast vertel ik over het begin onze start. Ontdek het in deze Podcast.

Denkt u er over om pleegouder te worden?

Wat fijn! Want ook in uw omgeving zijn kinderen die niet thuis kunnen wonen en daarom een pleegouder of pleeggezin zoeken: een fijn en veilig thuis om – zo lang dat nodig is – verder op te groeien. Als pleegouder kunt u veel voor hen betekenen. Iedereen van 21 jaar of ouder kan pleegouder worden: alleenstaanden, echtparen, homoseksuele stellen, samenwonenden, met of zonder kinderen. Het belangrijkst is dat u stevig in uw schoenen staat en een kind veiligheid en stabiliteit biedt. Pleegouder worden is een belangrijke afweging waar wij u graag bij helpen!
Onder meer door samen met uit te zoeken of pleegzorg bij u (en uw gezin) past. Via bijvoorbeeld een persoonlijk gesprek of een informatieavond.

Bezoek de website van de Rading en ontdek meer over pleegzorg

Kan je kind wat zelfvertrouwen gebruiken?

Kan je kind wat zelfvertrouwen gebruiken? Dan heb ik een prachtige checklist ontwikkeld waarmee je in drie minuten kan ontdekken wat er nodig is om het zelfbeeld van je kind te versterken. Vraag de checklist zelfbeeld hier aan: