``` ```
Home » Blog » Begeleiding voor boze kinderen met weinig zelfvertrouwen » Wat doet een integratief kindercoach?
Integratieve kindercoaching: Ieder kind gaat op eigenwijze aan de slag met zijn vraag of klacht

Wat doet een integratief kindercoach?

door | 14 feb, 2020 | Begeleiding voor boze kinderen met weinig zelfvertrouwen

In mijn kindercoach praktijk in Amersfoort nodig ik jouw en je kind graag uit. Integratieve Kindercoaching is een vorm van kortdurende en vooral leuke coaching, waarbij de coach zich rechtstreeks richt tot het kind met zijn of haar klacht. Integratief wil zeggen geïntegreerd, in zijn geheel kijken naar het kind met zijn karakter en eigenschappen. Er wordt binnen de therapie geïntegreerd gewerkt aan de klacht én het onderliggend probleem. Dit is effectiever dan alleen symptoombestrijding. Ook wordt er geïntegreerd gekeken naar de samenhang tussen het kind, de klacht, en de omgeving waar het kind zich in bevindt en de mogelijkheden hierin.

Wat doet een integratief kindercoach anders?

Wat een integratief kindercoach anders doet dan andere kindercoachpraktijken in Amersfoort is dat alle methoden worden geïntegreerd. Deze methoden zijn samengevoegd vanuit diverse stromingen en visies en worden overstijgend ingezet. Dat houdt in dat veel spelmiddelen, speelmogelijkheden en methoden en technieken speciaal worden afgestemd op het kind. Zo sluit de coaching aan bij het kind en niet andersom. Ieder kind krijgt een eigen traject op maat. Deze werkwijzen maakt de coach tot een integratieve kindercoach.

Je kind gaat in de kindercoach praktijk in Amersfoort op eigenwijze aan de slag met zijn voor haar klacht

Aan de hand van verschillende spel -en/of gesprekstechnieken, afgestemd op de belevingswereld van het kind, kan ik erachter komen waar het kind last van heeft en hoe het kind daarmee omgaat. Spelenderwijs laten kinderen zien wat er aan de hand is en welke oplossingen er zijn. De een speelt met ridders, de ander is de prinses. De een wil zijn gevoelens tekenen en weer een ander wil boksen tegen de boksbal. Ieder doet het op zijn eigen, unieke manier. 

De ontwikkeling van je kind staat centraal

Tijdens integratief kindercoaching staan de ontwikkelingsfasen in een kinderleven volgen elkaar snel op. Belemmeringen hierin kunnen op termijn tot in volwassenheid tot problemen leiden. Vroegtijdige hulp kan veel voorkomen. Uitgangspunt is dat het kind op bewust en onbewust niveau veel signalen uitzendt over het probleem en misschien de mogelijke oplossing. Kinderen geven op hun eigen wijze aan op welke manier ze het beste geholpen kunnen worden. Om dat duidelijk te krijgen worden door de coach verschillende technieken ingezet. Het helpt niet voldoende als we als opvoeders een oplossing aandragen. Pas als het kind zijn eigen oplossing heeft gevonden, beklijft deze beter. Het kind kan deze dan ook toepassen. Dit wordt door de kindercoach vertaalt naar de omgeving (gezin, school). 

Ik ben gevoelsdeskundig

Ik ben gespecialiseerd in kinderen die opvallen met boos gedrag. Naast kindercoach ben ik schoolmaatschappelijk werker en ontwikkelingspsycholoog. Ik ben alles Kidzzz trainer en Rots en water training. De meeste vragen gaan over boos gedrag. Meestal zit er een heel ander gevoel achter het boze gedrag. Ik ga uit van de klacht van je kind en niet van uit een methode dus als er iets anders is kan ik helpen. Samen maken we een plan zodat jullie handvatten krijgen dat te doen wat nodig is voor jullie kind. 

Is integratieve kindercoaching voor alle kinderen geschikt?

Ja, alle kinderen kunnen meedoen met integratieve kindercoaching. Er zijn een paar uitzonderingen. Wanneer kinderen in een complexe scheiding zitten dan werkt kindercoaching niet goed. Het is dan belangrijk dat ouders eerst in staat zijn om als collega ouders op te trekken. Kinderen met trauma, ADHD, een lichte verstandelijke beperking en Autisme kunnen wel deelnemen aan integratieve kindercoaching. Ik bied geen diagnostiek en geen therapie. Wel help ik kinderen omgaan met druk gedrag, prikkels, sociale problemen en andere vragen die kinderen hebben. Mocht therapie nodig zijn of dit gedurende het traject nodig zijn verwijs ik je door naar een collega. 

De kindercoach voor kinderen met boos gedrag in Amersfoort

Ik nodig je van harte uit in mijn praktijk. Gedurende het traject zullen ouders en kind snel positieve veranderingen bemerken. Meestal komen de kinderen erg graag naar de coaching. Ik nodig je graag uit voor een gratis telefonisch gesprek.

Over Sander

Sander Kooijman
Sander Kooijman Kinderpsycholoog in Amersfoort Online programma's Minder boos meer zelfvertrouwen Werken met de binnenwereld Minder boos meer zelfvertrouwen. Het online ouder en kind programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Start direct.

Ik ben Sander Kooijman kinderpsycholoog in Amersfoort voor kinderen met boos gedrag en weinig zelfvertrouwen. Ik ben specialist op gebied van kinderen met boos gedrag. Mijn begeleiding is ook geschikt voor kinderen met bijkomende problematiek zoals ADHD, ASS, trauma, hoogbegaafdheid en kinderen die moeilijk leren.
Plan nu een belafspraak 

Vergoedingen
Door samenwerking met ZorgRondom word de zorg vergoed door de gemeente Amersfoort, omliggende gemeenten en Utrecht West. Echter aanmelding bij met Metmaya is voorwaarde. De wachttijd voor beoordeling door Metmaya kan hoog oplopen.

Direct starten op eigen kosten kan wel. Gemiddelde duur van een traject in zeven sessies. Bij complexe vragen kan de verandering langer op zich laten duren. Plan eerst een belafspraak.

Minder boos meer zelfvertrouwen
Met het online ouder en kind programma minder boos meer zelfvertrouwen kun je direct starten.
Lees er hier meer over en start direct.

Werken met de binnenwereld
Ben je professional en wil je met spel en verbeelding werken met de binnenwereld van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar? Dan wil je leren werken met het binnenwereld model. Met werken met de binnenwereld krijg je toegang tot mijn beste en meest gebruikte oefeningen.
Lees er meer over en start direct

Gerelateerde artikelen

Strijd om gamen: mijn kind in de ban van gamen

Strijd om gamen: mijn kind in de ban van gamen

Is jouw kind in de ban van gamen? Merk je ook steeds vaker een lusteloos of juist een boos of zelfs agressief kind? Merk je dat je kind steeds minder tot spelen komt? In dit blog vertel ik je het verhaal van hoe Brent zich uit de klem van twee dingen die hij graag doet bevrijdt. Hij ontdekt hoe hij grip krijgt op zijn scherm en verandert weer in een blij, opgewekt en energiek kind.

Lees meer
Vrienden maken: hoe doe je dat?

Vrienden maken: hoe doe je dat?

De meeste kinderen vinden het fijn om vrienden te hebben. Het ene kind sluit gemakkelijker vriendschap dan het andere kind. Wat doe je als je kind weinig aansluiting heeft met andere kinderen? In de dit blog deel ik mijn visie, kennis en persoonlijke ervaringen en praktische tips. Lees hier mijn blog: Vrienden maken: hoe doe je dat?

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag het gratis e-book over boos aan

Vraag het gratis e-book over boos aan

Schrijf je in op onze mailinglijst om het e-book en het laatste nieuws en updates te ontvangen waaronder aanbiedingen, nieuwsbrief en uitnodigen voor webinars.

Je hebt je met succes ingeschreven!

```
Tweet
Share
Share
Pin