De Kindercoach Podcast: Samen gaan voor geluk

In deze Kindercoach Podcast deel ik waardevolle inzichten en persoonlijke ervaringen uit de kindercoach praktijk en natuurlijk mijn ervaringen als ouder en pleegouder neem ik mee. Regelmatig krijg ik mooie vragen van ouders en professionals van uit mijn Community: Praten met kinderen over gevoelens. Het is ontzettend inspirerend om van deze thema’s waardevolle Podcasts te maken. Super waardevol ! Nu kan jij de verhalen luisteren en profiteren van de tips en adviezen. Luister de kindercoach Podcast op Spotify en geniet van de mooie verhalen van kinderen en ouders. Luister hier naar de eerste Podcast.

Praten met kinderen over gevoelens

Vind je het moeilijk om met kinderen te praten over gevoelens? Dan heb ik naast mijn Kindercoach Podcast serie nog iets heel leuks. Heel vaak ik krijg ik kinderen in mijn praktijk aangemeld die “geen prater zijn“. Meestal kunnen deze kinderen wel degelijk over hun gevoelens praten. Hoe zit dat dan? Soms hebben ouders zelf niet zo mee gekregen hoe met kinderen te praten over gevoelens. Andere kinderen hebben de woorden niet. Praten met kinderen is namelijk helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Alleen kinderen drukken zich net even anders uit dan wij volwassenen. Het gaat o.a. om de juiste vragen stellen en gebruik maken van de taal van kinderen. Deze taal gaat namelijk via spel en verbeelding.

Maar vandaag kan jij direct een stap zetten. Ik heb voor jou en alle ouders die ook meer verbinding willen met hun kind naast de Kindercoach Podcast serie een prachtig gratis E-book geschreven. In dit E-book neem ik je mee langs 25 weetjes en handigheidjes die je als ouder, leerkracht of hulpverlener net even helpen om weer verbinding te maken met je kind.

✅Met dit E-book krijg je 25 weetjes en handigheidjes die je helpen om in gesprek te gaan met kinderen
✅ Je krijgt tools waarmee je kinderen meer woorden geeft om zichzelf uit te drukken
✅ Maar je herkent de valkuilen die er voor zorgen dat kinderen zich gaan afsluiten van hun gevoel
✅ Je zal nieuwe inzichten krijgen die je direct kan toepassen waardoor er meer diepgang in het gesprek komt.

Wil je naast de Kindercoach Podcast het E-book gratis ontvangen? Vraag het hier aan. Vergeet je niet te abonneren op de Kindercoach Podcast op Spotify. Er staan meer dan 100 afleveringen voor je klaar.

Artikelen over Kindercoach Podcast

Mijn kind sluit zich af. Hoe voorkom ik dit?

Mijn kind sluit zich af. Hoe voorkom ik dat? Mijn kind sluit zich af. In deze kindercoach Podcast bespreek de vraag van een ouder over hoe je voorkomt dat je kind zich gaat afsluiten. Je terugtrekken is natuurlijk prima zo nu en dan. Dat geldt voor ons allemaal en...

Een gesprekje aangaan met je kind Hoe doe je dat?

Hoe doe je dat een gesprek aangaan met je kind Hoe doe je dat een gesprek aangaan met je kind? Je wilt een gesprekje aangaan met je kind. Misschien maakt jij je zorgen om je kind. Of je wilt gewoon leuke tijd samen en gewoon iets horen van de belevingswereld van je...