``` ```

Help kwetsbare kinderen om sterker te staan onder druk

Ontdek het tweede deel van het sta sterk programma: sta sterk onder druk
Speciale voorverkoopaanbieding. Doe nu mee voor 27 euro inclusief BTW

Hoe help je nu je kind omgaan met dagelijkse spanningen en druk

Je ziet je kind en het heeft, zo jong als het is, al te maken met spanning, druk en uitdagingen. Voor jouw kwetsbare kind is de wereld vol met obstakels die zijn of haar veerkracht en weerbaarheid telkens op de proef stellen.

Angst, sociale druk, prestatie-eisen en het gevoel overweldigd te zijn, kunnen een enorme impact hebben op het emotionele welzijn en de ontwikkeling van je kind. Kinderen op de basisschool kunnen het zwaar hebben. Het is van het grootste belang dat je kind de nodige tools en ondersteuning krijgt om sterker te staan in het leven, ook als het onder druk komt te staan.

Gezonde spanning, daar is natuurlijk niets mis mee.

Maar wat als de spanning steeds de baas wordt en je kind hierdoor steeds vaker situaties gaat vermijden en het gezin er last van heeft?

Je kind is kwetsbaar en beïnvloedbaar doordat het zijn of haar best doet en steeds bevestiging van anderen nodig heeft.

Je kind heeft het gevoel zelf geen invloed te hebben op zijn of haar leven.

Je kind heeft de neiging nieuwe, onbekende situaties uit de weg te gaan.

Je bent ouder of je begeleidt een kwetsbaar kind en je weet dat er meer emotionele en psychologische ondersteuning nodig is dan het nu krijgt.

Je gunt je kind dat het sterker in de wereld komt te staan en je vraagt je af hoe dan…

Je hebt best wel wat gelezen over de ontwikkeling van kinderen, psychologie en sociaal-emotionele ontwikkeling.

Je wilt helpen, zodat dit kind kan opgroeien tot een fantastische volwassene.

Je gelooft dat het er allemaal in zit, maar je vraagt je af: hoe komt het er nu uit?

Je bent op zoek naar een aanpak die je helemaal meeneemt in het ‘hoe’ en het ‘wat’, zodat je zelf de middelen in handen hebt om te helpen.

Je weet dat de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar snel gaat. Het ene thema is nog niet klaar, of het volgende dient zich weer aan.

Je wilt op een ontspannen en plezierige manier gevoed worden en groeien in ouderschap of in je professie. Maar hoe help je kinderen nu sterk te staan, zodat ze zelf hun eigen pad kunnen kiezen en kunnen worden wie ze zijn?

Samen kwetsbare kinderen helpen

Ik ben Sander Kooijman, kinderpsycholoog en ik heb mijn Kinderpraktijk in Amersfoort. Als kind heb ik tekens mijn eigen pad gekozen. Dat was niet altijd gemakkelijk. Al vroeg ontdekte ik hoe meer ik bij mezelf bleef hoe gelukkiger. Maar wie is die mezelf eigenlijk? Ik ontdekte dat de economische opleiding die ik volgde, me niet meer paste. Ik veranderde naar HBO maatschappelijk werk en later naar WO Psychologie. Niet gemakkelijk voor iemand die met een LBO/MAVO school advies van de basisschool kwam. Ik wist op de basisschool dat er meer in me zat, maar hoe krijg je het er uit? Door mijn eigen pad te kiezen ontdekte ik steeds beter mezelf en wat ik wilde. Er is nergens een opleiding die je helpt jezelf te vinden. Wel weet ik: hoe eerder je hiermee start des te sterker sta je in het leven. Het is nu mijn missie om kwetsbare kinderen te helpen sterk te staan. Zodat ze bestand zijn bij tegenslag of narigheid. Zelfkennis, zelfvertrouwen, lichaamsbewustzijn, assertiviteit en veerkracht zijn belangrijke basisingrediënten die mij hebben geholpen. Het geeft mij zo’n voldoening om kinderen te helpen zichzelf te ontdekken.

grip op boos kinderpsycholoog in Amersfoort

Hoe zou het zijn als… 

Jij je kind of het kind dat je begeleid kan helpen om sterker te staan in de wereld. Dat is geen gemakkelijke opdracht. Het vraagt om heel veel sensitiviteit en vaak ook om de juiste keuzes. Vanuit mijn theoretische kennis en ervaring heb ik van alles uitgewerkt en in de praktijk getest. Het staat in hapklare blokje voor je klaar. Alle materialen zijn praktische en laagdrempelig en gericht op doen. Daarmee kan je direct aan de slag en verder finetunen wat werkt voor jouw kind. Natuurlijk zit het programma vol spelletjes die kinderen uitnodigen om zichzelf beter te leren kennen.  Ontdek hieronder de vijf thema’s die in het 5 weken: Sta sterk programma onder druk zijn opgenomen.

omgaan met spanning en stress hoe doe je dat? kinderpsycholoog Sander Kooijman Jeugd en kinderpraktijk Rota Amersfoort Begeleiding

THEMA 1 OMGAAN MET SPANNING EN STRESS

In dit thema gaan we dieper in op wat deze druk precies in kan houden voor je kind en hoe we hun sensaties en gevoelens hieromtrent kunnen benoemen. Je kind maakt onderscheid tussen gezonde spanning en niet helpende overdreven angst.

Kinderpsycholoog Amersfoort<br />
"Sta sterk onde druk<br />
Ouder kind begeleiding<br />
Amersfoort<br />
Sander kooijman<br />
Jeugd en kinder praktijk rota<br />
Nieuwe dingen aangaan<br />

THEMA 2 HET NIEUWE ONBEKENDE AANGAAN

In dit thema gaan we aan de slag met de angst voor het nieuwe of onbekende Na het volgen van dit thema zal je kind steeds vaker uitdagende situaties aandurven.

Invloed hebben op je leven<br />
 Kinderpsycholoog Sander Kooijamn<br />
Cirkel van invloed<br />
Ouderschap<br />
Amersfoort

THEMA 3 INVLOED HEBBEN OP JE LEVEN

Kinderen denken vaak dat ze geen invloed hebben op het leven hebben omdat ze naar school moeten, op tijd naar bed moeten en dan ineens de vaatwasser moeten inruimen, etc. Natuurlijk hebben kinderen daar wel een beetje gelijk in, aangezien ouders, meesters en juffen veel bepalen.  In dit thema ontdekken kinderen dat ze wel invloed hebben.

Invloed hebben op je leven<br />
 Kinderpsycholoog Sander Kooijamn<br />
Cirkel van invloed<br />
Ouderschap<br />
Amersfoort<br />
overdreven angst bang eng

THEMA 4 OVERDREVEN ANGST AAN GAAN

Met dit thema ga je samen met je kind angst onderzoeken. Jullie zullen in gesprek ontdekken hoe je samen niet helpende gedachten kunt opsporen. Je zal ontdekken dat overdreven angst in het hoofd van kinderen bestaat en dat er in de echte wereld vaak geen gevaar dreigt. Je kind overtuigen van niet helpende angst werkt meestal niet. Voor je kind is deze angst levensecht. In dit thema vind je weer een paar leuke oefeningen die je samen met je kind kunt doen en die helpen om overdreven angst te onderzoeken.

Invloed hebben op je leven<br />
 Kinderpsycholoog Sander Kooijamn<br />
Faalangstige gevoelens<br />
 Faalangst<br />
Cirkel van invloed<br />
Ouderschap<br />
Amersfoort

THEMA 5 GOED GENOEG ZIJN

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind gelukkig is en zich goed voelt. Helaas kunnen kinderen soms geconfronteerd worden met faalangstige gevoelens. Sommige kinderen gaan heel hard werken en andere kinderen gaan juist moeilijke zaken uit de weg. Maar wat zou het betekenen als je kind de erkenning uit zichzelf weet te halen en zich “goed genoeg” voelt.

 

Deze kans is nu…

Dit prachtige aanbod komt niet zomaar op je pad.
Je hebt misschien al eerder een programma gevolgd, blogs geluisterd, e-books gelezen of een webinar gevolgd.
Dan weet je dat ik een enorme schat aan kennis en ervaring met me meebreng.
Hier kan jij nu gebruik van maken.
Deze speciale actie is nu.
Deze tweede serie heeft een waarde van 97 euro en…

Doe nu mee en ontvang wekelijks de thema’s en help je kind om sterk te staan wanneer het te maken heeft met spanning en druk.
Voor jou heb ik nu een tijdelijk speciaal aanbod.

Doe nu mee voor de speciale prijs van  

27 euro

 

Volg je mij al op Social Media?

Hieronder de links naar mijn accounts.

```