``` ```

De kunst van boos zijn

De online training voor ouder(s) met kinderen van 6 tot 12 jaar

Leer begrijpen

w

Praten over gevoelens

Zorg voor een goede sfeer

Online-programma-cursus-training-voor-kinderen-met-boos-gedrag-6-tot12-jaar-kinderpsycholoog-sander-kooijman-Amersfoort

Wordt je kind continu boos en weet je het even niet meer?

Ben je ouder en herken je dat je kind zo boos doet? Er is natuurlijk niets mis mee met boos zijn: dat mag ook. Boos zijn op papa, mama en op je broertjes of zusjes. Maar de boosheid gaat steeds vaker net een stap verder. Niet meer voor rede vatbaar, slaan of schoppen. Je kind zegt: “Als je nu niet … dan” of het gaat expres vloekwoorden gebruiken. Gewoon om te kijken hoe jullie hierop reageren. Het ene moment zie je een ongelofelijk lief, gevoelig en behulpzaam kind. Maar er hoeft slechts iets te gebeuren en daar gaan we weer. Je hebt van alles geprobeerd en het werkt maar even.

Wordt je kind continu boos en weet je het even niet meer?

Ben jij ouders, leerkracht, pedagogisch medewerker, coach of jeugd- en gezinsprofessional, Ben je opzoek naar een preventieve kort durende aanpak voor ouders met kinderen van vier tot 12 jaar.

Herken je dat je kind zo boos doet? Er is natuurlijk niets mis mee met boos zijn: dat mag ook. Boos zijn op papa, mama en op je broertjes of zusjes. Maar de boosheid gaat steeds vaker net een stap verder. Niet meer voor rede vatbaar, slaan of schoppen. Je kind zegt: “Als je nu niet … dan” of het gaat expres vloekwoorden gebruiken. Gewoon om te kijken hoe jullie hierop reageren. Het ene moment zie je een ongelofelijk lief, gevoelig en behulpzaam kind. Maar er hoeft slechts iets te gebeuren en daar gaan we weer. Je hebt van alles geprobeerd en het werkt maar even.

boos-gedrag

Na deze training

Met deze stap-voor-stap methode wordt je kind dat boos doet zich bewust van de eigen gevoelens. Je kind ontdekt dat negatieve gevoelens, zoals boosheid, angst en verdriet, heel belangrijk zijn. Jij krijgt handvatten, zodat jij je kind helemaal begrijpt en precies weet hoe je kan helpen. Na het volgen van deze training komen jullie nader tot elkaar.

Kennen jullie de oorzaak van het boze gedrag

Kan jij je boze kind kalmeren

Zal je kind assertiever worden

Kan je kind gemakkelijker over gevoelens praten

Begrijp jij het boze gedrag van je kind beter

Weten jullie hoe je escalatie kan voorkomen.

Ons kind van 6 jaar doet dagelijks heel boos. We zijn gestart vanwege boosheid, maar ook zijn gevoelig zijn. We zijn met veel plezier gestart en vonden het daarna fijn om daarnaast ook 1 op 1 met Sander te werken. Inmiddels gaat onze zoon weer naar school en weten we waar de boosheid vandaan. We hebben geleerd om naast onze zoon te komen. Hij wordt nog wel boos, maar we weten precies hoe we hem kunnen helpen.

Rachel

Ouder

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze cursus iedereen aan!
Jessica Vrolijk

Ouder

Wil jij het boze gedrag van je kind beter begrijpen?

Kinderen weten dat ze met boos of negatief gedrag de aandacht van volwassenen trekken. Ze krijgen helaas niet die aandacht die ze zo nodig hebben. Boze kinderen voelen zich vaak onbegrepen en alleen. Nogal wat ouders weten niet goed hoe ze het negatieve gedrag kunnen ombuigen. Jij bent niet de enige ouder. Na zo’n heftige escalatie kan ik me goed voorstellen dat je denkt “ik zit er helemaal doorheen”. Gelukkig is boos gedrag van kinderen meestal effectief aan te pakken. Met de juiste hulp en begeleiding hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om snel positieve stappen te zetten.

Effectieve online training

Alle tools om boosheid beter te herkennen en te uiten

Voor ouders en kinderen van 6 tot 12 jaar

kinderpsycholoog-boosheid-Amersfoort- Hoe-kalmeer-je-een-kind-wat-over-de-toeren is
Sander-Kooijman-kinderpsycholoog-boos-kind-Amersfoort

Hoi! Ik ben Sander Kooijman de kinderpsycholoog voor je kind met boos gedrag 

Ik ben Sander Kooijman kinderpsycholoog en schoolmaatschappelijk werker en gespecialiseerd in het kind met boos gedrag. Dagelijks help ik kinderen en hun ouders met boos gedrag van hun kind. Het is ontzettend belangrijk dat kinderen al heel jong van alles over emoties leren en dat ze verwoorden wat niet leuk gaat.

Dit doe door gebruik te maken van spel en verbeelding. Mijn manier van werken is integratief. De klacht van je kind is uitgangspunt. Al mijn kennis en methoden komen samen in mijn manier van werken.

Je kind gaat op zoek naar een manier met de boosheid om te gaan. Dat kan in mijn online programma, maar ook 1 op 1 of geïntegreerd. Daarnaast krijg jij handvatten waarmee je verder kunt groeien in ouderschap en die je helpen om naast je kind te komen.

 

Hoi! Ik ben Sander Kooijman

Ik ben ontwikkelingspsycholoog, schoolmaatschappelijk werker en integratief kindercoach. De afgelopen jaren heb ik meer dan 100 kinderen en hun ouders met boos gedrag geholpen. Dit doe ik door kinderen de handvatten of tools te geven waardoor ze over hun gevoel gaan praten. Het is ontzettend belangrijk dat kinderen al heel jong leren te verwoorden wat niet leuk gaat. Dat dan wel op zo’n manier zonder zichzelf of anderen te schaden.

Ik help je om met andere ogen naar het moeilijke gedrag van je kind te kijken. Zo ontstaat er ruimte om met de tools van deze training aan de slag te gaan. Gedurende de training vul jij je gereedschapskist aan. Het gaat er om dat jij die tools hebt die voor jouw en je gezin goed werken. Het geeft niet dat je zo nu en dan je geduld verliest of geïrriteerd raken. Het dwingt respect af wanneer ouders deze kant willen onderzoeken en veranderen. Fantastisch dat jij en je kind deze kan aangrijpen om de kunst van boos te leren. Veranderen doe je samen!

oudercoaching-broers-zussen-coachen

Veelgestelde vragen over de online training

Wat voor werkvormen zitten er in de training?
De werkvormen zijn praktisch en uitdagend. De video’s bekijk je samen met je kind en zijn er op gericht om je kind in de actie te laten gaan. De e-books zijn gericht op de ouders en zitten boordevol praktische handvatten. Ze zijn echter zo geschreven dat ze voor nieuwsgierige oudere kinderen goed te lezen zijn. Iedere les bevat een uitdaging wat echt roept om in de actie te komen. Tijdens de training maak ik gebruik van effectieve leerzame technieken uit de praktijk die de kinderen heel leuk vinden om te doen.
Voor welke kinderen is deze online training geschikt?
Kinderen van 6 tot en met 7 kunnen de oefeningen met wat ouderlijke begeleiding gewoon goed maken. In de werkboeken wordt gebruik gemaakt van eenvoudige taal.  Je kan zelf de training aanpassen door de kinderen de opdrachten te laten tekenen en de taal is dan geen probleem. Tijdens de training geef ik hier handvatten voor. Alle oefeningen worden middels video uitgelegd.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen heel goed en zelfstandig de opdrachten doen.

Wat als mijn partner niet wenst mee te doen?
Om boos gedrag effectief aan te pakken is het enorm waardevol als jullie samen de cursus doen. Jullie gebruik maken van elkaars visie en elkaar aanvullen. Het is juist mooi wanneer jullie verschillend denken over zaken. Samen weet je gewoon meer.
Mijn kind heeft bijkomende problematiek kan mijn kind meedoen?
Kinderen die prikkelgevoelig zijn, met ADHD of Autisme of een lichte verstandelijke beperking kunnen over het algemeen prima meedoen. Twijfel je plan dan even een gratis gesprek in.
Mag ik als hulpverlener de training ook aanschaffen?

Tuurlijk. Beleid jij een boos kind? Ben je op zoek naar een  effectieve methode om een boos kind te helpen? Deze methode volgt het 5 gesprekken model is goed te gebruiken om ouders en kinderen een preventief traject mee te nemen. Je mag de materialen in je traject gebruiken.

Kunnen kinderen van 4 tot 6 jaar meedoen?
Kinderen van 4 tot 5 jaar hebben veel hulp nodig. Ik werk regelmatig met kleuters op school en de oefeningen pas ik aan. Voor mij is dat gemakkelijk. Ik weet dat dit voor sommige ouders lastig kan zijn. Je kan hier per email hulp bij vragen. Vandaar heb ik de leeftijd aangepast naar zes jaar. Je mag hier zelf een afweging maken voor jouw kind.
Kunnen alle kinderen meedoen?
Ja,  de training is geschikt voor alle kinderen. Van alle vragen die ik krijg zijn 9 vqn de tien vragen met coaching op te lossen. Mocht je vast lopen neem dan even contact op. Er zijn ook mogelijkheden om jullie online te coachen.
Ik heb nog twijfels wat kan ik doen?
Heb je nog twijfels neem dan vrijblijvend even contact op. Samen komen we er dan uit.
Deze cursus is zo praktisch en ik raad iedere ouder aan deze cursus te volgen. Wat een leuke afwisseling van opdrachten, E-books en filmpjes. Onze zoon vond de filmpjes en opdrachten erg leuk om te doen.
Tom Buchner

Ouder

€167,  67,00

Grijp deze unieke kans

De cursus is laagdrempelig, bevat mijn kennis en kunde van jaren en is met een flinke dosis humor opgezet. Een unieke kans voor jezelf en je kind! Het gaat jullie ouders bijzondere momenten samen met je kind opleveren.

Ontvang meerdere E-boeken – De kunst van boos zijn & boze kinderen begrijpen

13 Video ‘s waarmee kinderen de gevoelens leren herkennen en uiten

Werkboek voor kinderen: de verschillende kanten van mezelf

Werkboek voor ouders: Boosheid beter begrijpen

€147,- 39,90

Grijp deze unieke kans

De cursus is laagdrempelig, bevat mijn kennis en kunde van jaren en is met een flinke dosis humor opgezet. Een unieke kans voor jezelf en je kind! Het gaat jullie ouders bijzondere momenten samen met je kind opleveren.

Ontvang meerdere E-boeken – De kunst van boos zijn & boze kinderen begrijpen

13 Video ‘s waarmee kinderen de gevoelens leren herkennen en uiten

Werkboek voor kinderen: de verschillende kanten van mezelf

Werkboek voor ouders: Boosheid beter begrijpen

Deze cursus is zo praktisch en ik raad iedere ouder aan deze cursus te volgen. Wat een leuke afwisseling van opdrachten, E-books en filmpjes. Onze zoon vond de filmpjes en opdrachten erg leuk om te doen.
Tom Buchner

Ouder

```