Programma: Bouwen aan vriendschap

Kan je kind wel hulp gebruiken bij het maken van vrienden? Dan is de cursus: bouwen aan vriendschap zo waardevol om te doen. Tijdens deze cursus en challenge gaan jullie aan de slag met verschillende thema’s over vriendschap. Ik daag jullie uit om door middel van uitdagende opdrachten tien dagen lang aan de slag te gaan met het thema vriendschap. Je kan op ieder moment starten en hebt een jaar toegang tot de materialen. Deze cursus richt zich vooral op kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. 

N

Spelenderwijs maak jij een tekeningen en heb je direct samen met je kind een gesprek over vriendschap, afstand nabijheid en gaan we aan de slag om de vriendkring uit te breiden

N

Wat maakt nu dat kinderen heel graag met je kind samen spelen. Je kind ontdekt zijn of haar goud; dat wat ze te geven hebben in vriendschap

N

Je gaat samen met je kind aan de slag met achtergrondinformatie, video's en oefeningen die jou en je kind helpen om echt een stap te zetten. Je kind gaat speelafspraken maken en het vragen om mee te doen.

N

Jij ontvangt praktische tips en tools die je helpen om je kind net even dat stapje te zetten of het op te vangen wanneer het wordt afgwezen. Je kind wordt sterker en weerbaarder.

Bouwen aan vriendschap

Hoe ziet de challenge: Bouwen aan vriendschap maken eruit?

Iedere dag ontvang je een mail met informatie. Je krijgt toegang tot de ROTA academie. Hier vind je: achtergrondinformatie, video’s en een opdrachten die je samen met je kind gaat doen. Reserveer voor deze challenge ongeveer een half uur per dag.  Je krijgt toegang tot maar liefst vijf levels die je in tien dagen gaat doorlopen:

 

Sander-Kooijman-kindercoach-Amersfoort

Over Sander Kooijman

Mijn naam is Sander Kooijman en ik ben schoolmaatschappelijk werker, ontwikkelingspsycholoog en integratief coach. Ik werk al meer dan 15 jaar met veel plezier in de jeugd- en gezinshulpverlening. Deze kennis en ervaring neem ik mee om het beste te bieden voor jouw kind. Dit jaar heb ik de Rota Academie opgestart. Binnen de online trainingsomgeving heb ik twee programma’s ontwikkeld voor ouder en kind.

Mijn manier van integratief coachen is meer dan coachen alleen. Alle kanten van jouw kind zijn welkom en hierdoor zal jouw kind zich gezien, gehoord en gesteund voelen. De adviezen die ik geef zijn praktisch en toepasbaar. Heb je vragen? Stel ze gerust.

Op sommige ingewikkelde vragen zijn soms eenvoudige antwoorden te bedenken. Blijf er niet mee lopen en vraag gewoon een adviesgesprek aan.  Dan kan ik helemaal meedenken en samen met jullie een plan op maat maken. Maak gerust een belafspraak.

Nieuwe podcast: Hoe maak je vakantievrienden?

Veel kinderen vinden het tijdens de vakantie leuk om nieuwe vrienden te maken. Bij de één gaat dat makkelijker dan bij de ander.

In de nieuwste aflevering van de Jeugdjournaal-podcast zoeken Annabelle Zandbergen en Pien Leerink uit wat het beste werkt. Hoe je bijvoorbeeld op iemand af stapt als je het eigenlijk niet durft, hoe je contact zoekt met kinderen die een andere taal spreken, en hoe het verder gaat als de vakantie weer over is.

Kinderen op camping De Pampel in Hoenderloo vertellen hun vakantieverhalen en psycholoog Sander Kooijman geeft tips!

Klik op de afbeelding en beluister deze Spotify jeugdjournaal Podcast

Hoe leuk, inspirerend en waardevol zijn de challenges van Sander?

Ik ben vandaag begonnen met de online cursus. Dit zit zo leuk in elkaar. Ik las een stukje dat kinderen snel dingen aan je vertellen. Dit zie ik helemaal terug in jouw open houding en energie waar kinderen gelijk op reageren. Ik raad deze cursus iedereen aan!
Jessica Vrolijk

ouder

De online trainingen van Sander zijn een leuke en krachtige manier om kinderen te ondersteunen in het opbouwen van een positief zelfbeeld. De combinatie van filmpjes , opdrachten en achtergrondinformatie maken het heel compleet en duidelijk. Zowel ouder als kind worden op een uitdagende manier gestimuleerd om aan de slag te gaan.

Nancy Achterhof

Ouder en schoolmaatschappelijk werker

Ik heb met veel plezier de tiendaagse challenge: ‘praten met kinderen over gevoelens’ en ‘bouwen aan vriendschap’ gevolgd bij de heer Kooijman. Een laagdrempelige programma waar je gemakkelijk elke dag aan kunt werken en makkelijk toepasbaar is in praktijk. Het programma had veel aanknopingspunten met mijn afgeronde opleiding Pedagogiek, maar bevat hele mooie en nieuwe inzichten die ik weer meeneem. Bedankt voor de wijze online lessen!

Banu S.

Ouder en law student

Erg leuk en leerzaam! Gewoon concrete voorbeelden en met praktische oefeningen, waar je gewoon meteen mee aan de slag kan. Omdat Sander niet een “gelikte video” heeft willen maken maar gewoon vanuit z’n ervaring (lees: hart) spreekt komt het heel goed over en kan je het goed plaatsen. Dankjewel Sander, voor deze mooie en in ieder geval voor mij zeer waardevol programma!

Miranda Bijlsma

ouder