``` ```
Home » Blog » Integratieve Kinderpsycholoog » Wat doet een integratief kindercoach?
Integratieve kindercoaching: Ieder kind gaat op eigenwijze aan de slag met zijn vraag of klacht

Wat doet een integratief kindercoach?

door | 14 feb, 2020 | Integratieve Kinderpsycholoog

In mijn kindercoach praktijk in Amersfoort nodig ik jouw en je kind graag uit. Integratieve Kindercoaching is een vorm van kortdurende en vooral leuke coaching, waarbij de coach zich rechtstreeks richt tot het kind met zijn of haar klacht. Integratief wil zeggen geïntegreerd, in zijn geheel kijken naar het kind met zijn karakter en eigenschappen. Er wordt binnen de therapie geïntegreerd gewerkt aan de klacht én het onderliggend probleem. Dit is effectiever dan alleen symptoombestrijding. Ook wordt er geïntegreerd gekeken naar de samenhang tussen het kind, de klacht, en de omgeving waar het kind zich in bevindt en de mogelijkheden hierin.

Wat doet een integratief kindercoach anders?

Wat een integratief kindercoach anders doet dan andere kindercoachpraktijken in Amersfoort is dat alle methoden worden geïntegreerd. Deze methoden zijn samengevoegd vanuit diverse stromingen en visies en worden overstijgend ingezet. Dat houdt in dat veel spelmiddelen, speelmogelijkheden en methoden en technieken speciaal worden afgestemd op het kind. Zo sluit de coaching aan bij het kind en niet andersom. Ieder kind krijgt een eigen traject op maat. Deze werkwijzen maakt de coach tot een integratieve kindercoach.

Je kind gaat in de kindercoach praktijk in Amersfoort op eigenwijze aan de slag met zijn voor haar klacht

Aan de hand van verschillende spel -en/of gesprekstechnieken, afgestemd op de belevingswereld van het kind, kan ik erachter komen waar het kind last van heeft en hoe het kind daarmee omgaat. Spelenderwijs laten kinderen zien wat er aan de hand is en welke oplossingen er zijn. De een speelt met ridders, de ander is de prinses. De een wil zijn gevoelens tekenen en weer een ander wil boksen tegen de boksbal. Ieder doet het op zijn eigen, unieke manier. 

De ontwikkeling van je kind staat centraal

Tijdens integratief kindercoaching staan de ontwikkelingsfasen in een kinderleven volgen elkaar snel op. Belemmeringen hierin kunnen op termijn tot in volwassenheid tot problemen leiden. Vroegtijdige hulp kan veel voorkomen. Uitgangspunt is dat het kind op bewust en onbewust niveau veel signalen uitzendt over het probleem en misschien de mogelijke oplossing. Kinderen geven op hun eigen wijze aan op welke manier ze het beste geholpen kunnen worden. Om dat duidelijk te krijgen worden door de coach verschillende technieken ingezet. Het helpt niet voldoende als we als opvoeders een oplossing aandragen. Pas als het kind zijn eigen oplossing heeft gevonden, beklijft deze beter. Het kind kan deze dan ook toepassen. Dit wordt door de kindercoach vertaalt naar de omgeving (gezin, school). 

Ik ben gevoelsdeskundig

Ik ben gespecialiseerd in kinderen die opvallen met boos gedrag. Naast kindercoach ben ik schoolmaatschappelijk werker en ontwikkelingspsycholoog. Ik ben alles Kidzzz trainer en Rots en water training. De meeste vragen gaan over boos gedrag. Meestal zit er een heel ander gevoel achter het boze gedrag. Ik ga uit van de klacht van je kind en niet van uit een methode dus als er iets anders is kan ik helpen. Samen maken we een plan zodat jullie handvatten krijgen dat te doen wat nodig is voor jullie kind. 

Is integratieve kindercoaching voor alle kinderen geschikt?

Ja, alle kinderen kunnen meedoen met integratieve kindercoaching. Er zijn een paar uitzonderingen. Wanneer kinderen in een complexe scheiding zitten dan werkt kindercoaching niet goed. Het is dan belangrijk dat ouders eerst in staat zijn om als collega ouders op te trekken. Kinderen met trauma, ADHD, een lichte verstandelijke beperking en Autisme kunnen wel deelnemen aan integratieve kindercoaching. Ik bied geen diagnostiek en geen therapie. Wel help ik kinderen omgaan met druk gedrag, prikkels, sociale problemen en andere vragen die kinderen hebben. Mocht therapie nodig zijn of dit gedurende het traject nodig zijn verwijs ik je door naar een collega. 

De kindercoach voor kinderen met boos gedrag in Amersfoort

Ik nodig je van harte uit in mijn praktijk. Gedurende het traject zullen ouders en kind snel positieve veranderingen bemerken. Meestal komen de kinderen erg graag naar de coaching. Ik nodig je graag uit voor een gratis telefonisch gesprek.

Over Sander

Ik ben Sander Kooijman kinderpsycholoog in Amersfoort.  Kinderen en ouders kunnen bij mij terecht voor hulp bij de opvoeding en ontwikkeling. Ik ben specialist op gebied van kinderen met boos gedrag. Door samenwerking met ZorgRondom word de zorg vergoed door de gemeente Amersfoort, omliggende gemeenten en Utrecht West

Gerelateerde artikelen

Vrienden maken: hoe doe je dat?

Vrienden maken: hoe doe je dat?

De meeste kinderen vinden het fijn om vrienden te hebben. Het ene kind sluit gemakkelijker vriendschap dan het andere kind. Wat doe je als je kind weinig aansluiting heeft met andere kinderen? In de dit blog deel ik mijn visie, kennis en persoonlijke ervaringen en praktische tips. Lees hier mijn blog: Vrienden maken: hoe doe je dat?

lees verder
Kunnen we thuiszitten bij basisschoolkinderen voorkomen?

Kunnen we thuiszitten bij basisschoolkinderen voorkomen?

Thuiszitten basisschool kinderen voorkomen basisschool kinderen. In dit blog deel ik inzichten die kunnen helpen om thuiszitten te voorkomen. In Nederland gaan zo’n 20.000 kinderen niet naar school. In mijn werk heb ik te maken met kinderen waar de dreiging tot thuiszitten aanwezig is. De meeste kinderen kan ik helpen en ze kunnen op school blijven of terugkeren naar school. In dit blog deel ik oorzaken en interventies die kunnen helpen om te zorgen dat deze weer naar school gaan.

lees verder
Hoe ga je om met zeuren van kinderen?

Hoe ga je om met zeuren van kinderen?

Heb jij het gevoel dat je kind de hele dag aan het zeuren is? Of je nu net iets lekkers hebt gegeven of samen boekjes hebt gelezen, je kind lijkt maar te blijven vragen om meer. Het lijkt wel alsof het nooit genoeg is. Hoe kun je omgaan met het aanhoudende gezeur en de vraag om negatieve aandacht van kinderen? In dit blog geef ik als ouder antwoord op deze vragen en deel ik handige tips. Ontdek hoe je effectief met zeuren om kunt gaan en positieve interacties met je kind kunt stimuleren.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

```
Tweet
Share
Share
Pin