``` ```

Pesten in deze aflevering van de Kindercoach Podcast neem ik je mee met verhaal van een meisje wat jaren is gepest. Op dit moment gaat het heel goed met haar en ze heeft vriendinnen, aansluiting en voelt zich meestal veilig op school. Toch valt het op dat ze soms moeite heeft om zich in te voegen in het sociaal verkeer. Soms in 1x trekt ze zich terug of ze stort zich 100% in een vriendschap en heeft ze bevestiging nodig. Wanneer ik haar spreek vertelt ze dat ze nog heel vaak bang is dat het pesten terugkomt. Onder aan de pagina vind je de link naar de kindercoach Podcast over pesten.

Pesten in een periode van groep drie tot en met zes

Het pesten begon in groep 3 en hield aan tot groep zes. Daarna is van school gegaan vertelde ze in een kindercoach sessie.  Ze was helemaal alleen op de wereld. “Van binnen ben ik heel verdrietig en niemand weet het” vertelt ze. Wat is alleen geweest wat naar. Ze vertelt hoe gevoelens van schuld en schaamte het over hebben genomen. De juffen en meesters hebben haar niet geholpen op haar oude school.  Het is al zo moeilijk om als kind je verhaal te vertellen. De signalen die ze gezonden heeft zijn niet gehoord.

Tijdens de kindercoachsessie komt alles er uit

Tijdens deze kinderpodcast over pesten neem ik je mee hoe ze vertelt en vertelt en alles komt er uit, dat lucht op zegt ze. Af en toe schiet ze vol. Stel je eens voor. Jaren heeft iedereen super nare dingen tegen je gezegd. De meesters en de juffen op school hebben hier niets aan kunnen of willen doen. Het gaat hier niet om gelijk of rechtvaardigheid. De enige weg die hier geholpen is weggaan en gaan voor je geluk en dus weggaan van  deze school. Want als de kinderen, de leerkrachten en de directie je geen veiligheid kunnen bieden dan kan je beter gaan voor geluk elders.

Pesten ook in deze kindercoachsessie blijkt welke sporen het achter heeft gelaten

Gelukkig: het gaat nu goed, met haar en alles wijst er op dat ze is aan het helen is. Maar af en toe overvalt het gevoel van vroeger. Niet zo gek dat wanneer er een opmerking gemaakt wordt ze gelijk denkt daar gaan we weer. De angst dat het nieuw kan dat is het ergst vertelt ze. Maar ook de angst voor de toekomst. de middelbare school. Tegelijk heeft ze prachtige kwaliteiten ontwikkeld. Ze heeft weerbaarheid en assertiviteit ontwikkeld. Toch heeft ze nog niet veel vriendinnen. Ze wil er wel meer. Samen gaan we de komende tijd haar ik versterken.

Kindercoach Podcast 124 pesten: ik laat niemand zien hoe verdrietig ik van binnen ben

Beluister hier de Kindercoach Podcast over pesten. Pesten; het is mijn missie om het pesten daar waar kan te stoppen. Vaak is samenwerking met kind, ouders en school noodzakelijk om pesten te stoppen. Maar soms is er ook iets nog om het zelfbeeld en zelfvertrouwen van kinderen te versterken. Ik kan fysiek 1 op 1 helpen middels een kindercoach traject. Middels het waardevolle programma Bouwen aan vriendschap kan je ook heel gericht de krachten binnen je kind laagdrempelig versterken.

Juist in dit soort situaties pas ik de stappen uit het programma: Bouwen aan vriendschap. Het is het programma om interne hulpbronnen zoals: vrienden maken., op iemand af stappen en omgaan met afwijzing te versterken. Beluister hier onder de kindercoach Podcast over pesten.

```