``` ```

Mijn kind sluit zich af. Hoe voorkom ik dat?

Mijn kind sluit zich af. In deze kindercoach Podcast bespreek de vraag van een ouder over hoe je voorkomt dat je kind zich gaat afsluiten. Je terugtrekken is natuurlijk prima zo nu en dan. Dat geldt voor ons allemaal en natuurlijk ook voor je kind. Maar wanneer je kind zich steeds meer terugtrekt dan is dat niet fijn. Je ziet: er is iets… maar wat? Maar je zo nu en dab afsluiten daar is niets mis mee. Het is ook een kwaliteit. Zeker wanneer je kind gevoelig is voor prikkels of als je kinderen moeite heeft met concentreren dan is jezelf afsluiten helemaal prima

Mijn kind sluit zich af.

Wanneer je kind zich afsluit dan zijn er ook hier weer twee kanten van de mediale. Wanneer je kind zich te veel afsluit en het lukt om maar geen verbinding te krijgen dan kan ik me goed voorstellen dat je bezorgd bent. Natuurlijk je kind kiest zelf met wie en wanneer het praat. Oudere kinderen hebben ook behoefte aan privé. Het kan ook zijn dat je kind zich aan het opladen is en even tijd heeft om tot zich zelf te komen.

De kindercoach Podcast: aflevering 113: hoe voorkom ik dat mijn kind zich afsluit?

In deze waardevolle kindercoach Podcast deel ik weer ik waardevolle tips en mooie inzichten. Iedere week bespreek ik weer een onderwerp. Meestal stellen ouders in mijn Facebook Community vragen en die beantwoord ik zodat andere ouders er ook voordeel aan hebben. Laat je inspireren en neem mee wat je kan toepassen. Heel veel plezier met deze Podcast!.

Praten met kinderen over gevoelens

Wanneer je verder wilt verdiepen in praten met kinderen over gevoelens dan is het e-book met 25 weetjes om met kinderen te praten over gevoelens interessant. Vraag het hier aan: Ben je opzoek naar een stappenplan om met je kind meer te gaan praten over gevoelens? Dan is de challenge praten met kinderen over gevoelens heel interessant. Lees er hier meer over.

Er is iets maar wat?

Maak jij je zorgen om je kind en lukt het maar niet om in gesprek te komen. Plan gerust een gratis belafspraak. Naast online programma’s ondersteun ik ouders en kinderen online of in mijn praktijk in Amersfoort.  Ga hier naar de agenda

De Facebook Community: praten met kinderen over gevoelens

In deze community deel ik waardevolle blogs, Podcast en maandelijks ben ik een keer live, De community is gratis. Wil je deelnemen. Meld je hier aan voor de groep.

```