``` ```

Kindercoach Podcast: 115 Heftige emoties van mijn kind komen uit het niets

Vandaag sprak ik een ouder die vertelde dat ze het idee heeft dat heftige emoties van haar zoon uit het niets komen. Maar is dat wel zo? Het lijkt wel zo: “ik vraag alleen maar of de deur dicht kan”. Bam, hij slingert de tas neer en er komen een aantal nare verwensingen uit en hij stormt naar de kamer en de deur dicht. Het gebeurt in een seconde en je denk. Wat gaat hier nu mis?

Heftige emoties van een kind: vaak bouwt spanning zich op

Vaak bouwen kinderen gedurende de dag spanningen op. Op school hebben ze niet de ruimte om ze te uitten met als gevolg dat ze in het lichaam worden opgeslagen. Thuis komt het er uit: in alle heftigheid. Het helpt als jij je kind begrijpt en hem of haar helpt te ontspannen.  Om dat te kunnen  heb je inzicht nodig in hoe je kind spanningen opbouwt. Wanneer je die weet dan kan jij je kind ook helpen en aanrijken wat kalmeert.

 

Prikkelgevoelige kinderen hebben hulp nodig om te ontladen

Een prikkelgevoelig kind wat heftige emoties laat zien heeft hulp nodig om te ontladen of te kalmeren. Soms er even zijn al helpend. Vaak niet praten maar gewoon een knuffel of een schouderklopje. Wanneer school heel veel vraagt is eten en drinken een belangrijke. Wanneer je kind rustiger wordt kan je samen zoeken naar middelen die je kind verder helpen te ontspannen. Hiermee verander je gevoeligheid van je kind niet. Je doet wel net het goede, want escaleren helpt niet. In deze Podcast vind je praktische handvatten die je verder helpen.

Verder ontdekken over heftige emoties van je kind.

Wil je meer ontdekken over boos gedrag en heftige emoties van kind(eren). Vraag dan het gratis E-book met 25 weetjes over boos gedrag aan. Dat doe je hier. Wil je een keer bellen dat kan. Boek nu vrijblijvend een gratis consult in. Ga naar de agenda

```