De kunst van boos zijn

De online training voor ouder(s) met kinderen van 6 tot 12 jaar

Wordt je kind continu boos en weet je het even niet meer?

 

Ben jij ouders, leerkracht, pedagogisch medewerker, coach of jeugd- en gezinsprofessional, Ben je opzoek naar een preventieve kort durende aanpak voor ouders met kinderen van vier tot 12 jaar. Lees dan vooral verder.

Herken je dat je kind zo boos doet? Er is natuurlijk niets mis mee met boos zijn: dat mag ook. Boos zijn op papa, mama en op je broertjes of zusjes. Maar de boosheid gaat steeds vaker net een stap verder. Niet meer voor rede vatbaar, slaan of schoppen. Je kind zegt: “Als je nu niet … dan” of het gaat expres vloekwoorden gebruiken. Gewoon om te kijken hoe jullie hierop reageren. Het ene moment zie je een ongelofelijk lief, gevoelig en behulpzaam kind. Maar er hoeft slechts iets te gebeuren en daar gaan we weer. Je hebt van alles geprobeerd en het werkt maar even.

boos-kind-beter-begrijpen

Wil jij het boze gedrag van je kind beter begrijpen?

Kinderen weten dat ze met boos of negatief gedrag de aandacht van volwassenen trekken. Ze krijgen helaas niet die aandacht die ze zo nodig hebben. Boze kinderen voelen zich vaak onbegrepen en alleen. Nogal wat ouders weten niet goed hoe ze het negatieve gedrag kunnen ombuigen. Jij bent niet de enige ouder. Na zo’n heftige escalatie kan ik me goed voorstellen dat je denkt “ik zit er helemaal doorheen”. Gelukkig is boos gedrag van kinderen meestal effectief aan te pakken. Met de juiste hulp en begeleiding hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn om snel positieve stappen te zetten.

Integratieve kindercoach Amersfoort Amersfoort

Over Sander Kooijman

Ik ben Sander Kooijman ontwikkelingspsycholoog, schoolmaatschappelijk werker en integratief kindercoach. De afgelopen jaren heb ik meer dan 100 kinderen en hun ouders met boos gedrag geholpen. Dit doe ik door kinderen de handvatten of tools te geven waardoor ze over hun gevoel gaan praten. Het is ontzettend belangrijk dat kinderen al heel jong leren te verwoorden wat niet leuk gaat. Dat dan wel op zo’n manier zonder zichzelf of anderen te schaden.

Ik help je om met andere ogen naar het moeilijke gedrag van je kind te kijken. Zo ontstaat er ruimte om met de tools van deze training aan de slag te gaan. Gedurende de training vul jij je gereedschapskist aan. Het gaat er om dat jij die tools hebt die voor jouw en je gezin goed werken. Het geeft niet dat je zo nu en dan je geduld verliest of geïrriteerd raken. Het dwingt respect af wanneer ouders deze kant willen onderzoeken en veranderen. Fantastisch dat jij en je kind deze kan aangrijpen om de kunst van boos te leren. Veranderen doe je samen!

boos-jongen

De kunst van boos zijn

Speciaal voor jou en je kind heb ik de online training DE KUNST VAN BOOS ZIJN gemaakt. Deze online training is bedoeld voor ouders en kinderen van 6 tot 12 jaar. Na het volgen van deze online training gaan jullie het boze gedrag van je kind beter begrijpen.  Je kind krijgt de tools om boosheid beter te herkennen en te uiten. Samen maken jullie een plan om escalatie te voorkomen. Na het volgen van deze online training zullen de boze buien minder vaak, minder heftig en minder lang duren. De kunst van boos zijn gaat over dat je kind in plaats van schelden, schoppen, slaan of wegkruipen gaat aanpakken. Voor nogal wat kinderen betekent dat: zeggen wat je denkt en voelt.  

Samen met je kind aan de slag

Jullie gaan samen stap voor stap ruimte geven aan de boze gevoelens van je kind en van jezelf. Je kind leert praten over wat er dwars zit. De video’s in de training geven inzicht en helpen je om met je kind over gevoel te praten. Jullie krijgen handvatten waarmee je liefdevol en respectvol het boze gedrag gaat ombuigen. Na de eerste module kunnen jullie de heftige escalaties stoppen. De tweede module is gericht om de oorzaak van de boze bui aan te pakken. Je kind leert steeds beter het nare gevoel te uitten en je zal merken dat het steeds minder nodig is voor je kind om zo boos te doen. Wees niet verbaasd wanneer je kind na deze cursus meer open en assertiever zal reageren wanneer er iets gebeurt wat niet leuk is.

Met deze stap-voor-stap methode wordt je kind zich bewust van de eigen gevoelens. Je kind ontdekt dat negatieve gevoelens, zoals boosheid, angst en verdriet, heel belangrijk zijn. Jij krijgt handvatten, zodat jij je kind helemaal begrijpt en precies weet hoe je kan helpen. Na het volgen van deze training komen jullie nader tot elkaar.

Na deze training:

9

Begrijp jij het boze gedrag van je kind beter

9

Kan je kind gemakkelijker over gevoelens praten

9

Zal je kind steeds beter in staat zijn zichzelf te kalmeren en te troosten

9

Weten jullie hoe je escalatie kan voorkomen.

9

Kennen jullie de oorzaak van het boze gedrag

9

Kan jij je boze kind kalmeren

9

Zal je kind assertiever worden

9

Kunnen jullie samen thuis een gezellige en ontspannen sfeer maken

 

MET DEZE  ONLINE CURSUS DE KUNST VAN BOOS ZIJN KRIJG JE:

woede-meisje-jongen
9

Twee uitgebreide online lessen die je op je eigen tempo kan volgen

9

Een jaar toegang tot de online trainingsomgeving van de Rota academie

9

Leuke, leerzame en vooral praktische oefeningen voor jou en je kind

9

13 video's, verschillende E-books en werkbladen voor jou en je kind

9

Meetbaar resultaat door een voor- en nameting

 

 

Wat krijg je allemaal:

 

Module 1 De kunst van boos zijn
Module 2 Samen boosheid begrijpen

 

Inclusief:

E-book – De kunst van boos zijn
13 video’s waarmee kinderen de gevoelens leren herkennen en uiten
E-book: boze kinderen begrijpen
Werkboek voor kinderen: de verschillende kanten van mezelf
Werkboek voor ouders: Boosheid beter begrijpen
en meer

 

Totale waarde van het programma € 147

 

Nu tijdelijk voor:

 

 

 

 

Veel gestelde vragen over de online training

Wat voor werkvormen zitten er in de training?

De werkvormen zijn praktisch en uitdagend. De video’s bekijk je samen met je kind en zijn er op gericht om je kind in de actie te laten gaan. De e-books zijn gericht op de ouders en zitten boordevol praktische handvatten. Ze zijn echter zo geschreven dat ze voor nieuwsgierige oudere kinderen goed te lezen zijn. Iedere les bevat een uitdaging wat echt roept om in de actie te komen. Tijdens de training maak ik gebruik van effectieve leerzame technieken uit de praktijk die de kinderen heel leuk vinden om te doen.

Voor welke kinderen is deze online training geschikt?

Kinderen van 6 tot en met 7 kunnen de oefeningen met wat ouderlijke begeleiding gewoon goed maken. In de werkboeken wordt gebruik gemaakt van eenvoudige taal.  Je kan zelf de training aanpassen door de kinderen de opdrachten te laten tekenen en de taal is dan geen probleem. Tijdens de training geef ik hier handvatten voor. Alle oefeningen worden middels video uitgelegd.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen heel goed en zelfstandig de opdrachten doen. 

Wat als mijn partner niet wenst mee te doen?

Om boos gedrag effectief aan te pakken is het enorm waardevol als jullie samen de cursus doen. Jullie gebruik maken van elkaars visie en elkaar aanvullen. Het is juist mooi wanneer jullie verschillend denken over zaken. Samen weet je gewoon meer.

Mijn kind heeft bijkomende problematiek kan mijn kind meedoen?

Kinderen die prikkelgevoelig zijn, met ADHD of Autisme of een lichte verstandelijke beperking kunnen over het algemeen prima meedoen. Twijfel je plan dan even een gratis gesprek in.

Mag ik als hulpverlener de training ook aanschaffen?

Oorspronkelijk heb ik de cursus gemaakt voor de kinderen die het zo nodig hebben.  De checklist is al honderden keren gedownload. Er is heel veel vraag naar zo’n praktisch tool. Ik was verbaasd dat juist jeugdhulpverleners behoefte hebben aan deze tool. Helemaal verbaasd was ik dat hulpverleners ook over gingen tot het aanschaffen van de cursus omdat ze het zo handig vinden in de trajecten die ze hebben. Een prachtig compliment.  Bij de aanschaf van de training heb je een jaar toegang tot de middelen die je natuurlijk prima kan gebruiken in je eigen trajecten.

Kunnen kinderen van 4 tot 6 jaar meedoen?

Kinderen van 4 tot 5 jaar hebben veel hulp nodig. Ik werk regelmatig met kleuters op school en de oefeningen pas ik aan. Voor mij is dat gemakkelijk. Ik weet dat dit voor sommige ouders lastig kan zijn. Je kan hier per email hulp bij vragen. Vandaar heb ik de leeftijd aangepast naar zes jaar. Je mag hier zelf een afweging maken voor jouw kind. 

Kunnen alle kinderen meedoen?

Ja,  de training is geschikt voor alle kinderen. Van alle vragen die ik krijg zijn 9 vqn de tien vragen met coaching op te lossen. Mocht je vast lopen neem dan even contact op. Er zijn ook mogelijkheden om jullie online te coachen.

Ik heb nog twijfels wat kan ik doen?

Heb je nog twijfels neem dan vrijblijvend even contact op. Samen komen we er dan uit.

Wat anderen vinden van de de online trainingen

Deze cursus is zo praktisch en ik raad iedere ouder aan deze cursus te volgen. Wat een leuke afwisseling van opdrachten, E-books en filmpjes. Onze zoon vond de filmpjes en opdrachten erg leuk om te doen.

Didier Winterstein

ouder

Als HR -adviseur en ouder ben ik enthousiast over Sanders activiteiten als schoolmaatschappelijk werker en kindercoach! Zijn ervaringen in beide werkvelden versterken elkaar en ik lees graag zijn tips voor ouders.

Mariëtte de Groot

ouder

De-kunst-van-boos-zijn
Boos-meisje

De kracht van online training 

Tijdens deze online training krijg je alle stappen aangereikt. Je kan de training helemaal in je eigen tempo volgen en tijd volgen. De video’s kan je gedurende het jaar zo vaak bekijken als je wilt. Bij een terugval pak je er bij wat je nodig hebt. Je hebt zo alle tools om het je helemaal eigen te maken. Geen ongevraagde adviezen en bemoeizorg.

Voor professionals is het een superhandig pakket. Een kant en klaar vijf-gesprekken-pakket om mooie stappen te zetten met ouders en de kinderen. Nogal wat hupverleners vinden het moeilijk om de kinderen in een traject mee te nemen. Met deze tool neem je zowel ouders als kind mee.

 

MET DEZE  ONLINE CURSUS DE KUNST VAN BOOS ZIJN KRIJG JE:

woede-meisje-jongen
9

Twee uitgebreide online lessen die je op je eigen tempo kan volgen

9

Een jaar toegang tot de online trainingsomgeving van de training DE KUNST VAN BOOS ZIJN

9

Leuke, leerzame en vooral praktische oefeningen voor jou en je kind

9

13 video's, verschillende E-books en werkbladen voor jou en je kind

9

Meetbaar resultaat door een voor- en nameting


Leuk, leerzaam en uitdagend

Deze training is leerzaam, uitdagend uniek in Nederland, gloednieuw en vooral heel leuk.
Deze training kunnen jullie helemaal in jullie eigen tempo volgen.
Neem drie keer in de week een half uur met je kind voor de training
Plan een half uur in de week met je partner.
De training kan je in drie tot vijf weken afronden.

De Rota Academie
Je volgt de training in de trainingsomgeving van de Rota academie van Jeugd- en Kinderpraktijk Rota.
Hier staan alle video’s, werkboeken voor je klaar. Je krijgt een jaar toegang.
Je kan de filmpjes zo vaak herhalen als je wilt.
Het tempo kan je afstemmen op je kind en jezelf.

Grijp deze unieke kans
De cursus is laagdrempelig, bevat mijn kennis en kunde van jaren en is met een flinke dosis humor opgezet.
Een unieke kans voor jezelf en je kind!
Het gaat jullie ouders bijzondere momenten samen met je kind opleveren.
De prijs is heel laag.
Terwijl de opbrengst heel groot zal zijn.
Een coachsessie in de kindercoachpraktijk kost alleen al € 75,-.

Wat krijg je allemaal:

Module 1 De kunst van boos zijn
Module 2 Samen boosheid begrijpen

Inclusief:
13 video’s
E-book – De kunst van boos zijn
13 Video ‘s waarmee kinderen de gevoelens leren herkennen en uiten
E-book: boze kinderen begrijpen
Werkboek voor kinderen: de verschillende kanten van mezelf
Werkboek voor ouders: Boosheid beter begrijpen
en meer

Totale waarde van het programma € 147,00

Het is de eerste keer dat dit programma in volledige online variant wordt aangeboden.
Voor de eerste 50 deelnemers heb ik een super korting op het totale programma.
Na het verstrijken van de einddatum verdwijnt deze korting.